• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Einde van de menstruatiecyclus = koopwoede!

Einde van de menstruatiecyclus = koopwoede!

Stemmingswisselingen, hoofdpijn, neerslachtigheid, slaapproblemen... Aan dit rijtje van symptomen die het begin van de maandstonden aankondigen, kan nog een ander, ietwat apart symptoom worden toegevoegd: de dwangmatige drang om te kopen!

Koopwoede?

Een heuse koopwoede - op één en dezelfde dag vallen voor een paar pumps, een leren rok en twee of drie topjes, het overkomt ons allemaal wel eens en we zijn er ook niet altijd trots op. Maar als het een geruststelling mag zijn - en vertel het maar aan uw partner die verstijft als u met al die pakjes thuiskomt -, het is uw schuld niet. Het is de schuld van uw hormonen! Volgens een recente studie van de British Psychological Society lopen vrouwen 10 dagen voor hun maandstonden extra veel kans om gegrepen te worden door een drang om te kopen.

Shoppen boven het budget

De studie werd uitgevoerd bij 443 vrouwen tussen 18 en 50 en peilde naar hun koopgedrag. Het besluit: ongeveer twee derde van de deelnemende vrouwen die in de laatste fase van hun cyclus zaten, gaven toe één of twee dwangmatige aankopen te hebben gedaan. Sommigen bekenden zelfs dat ze hun budget met bijna 300 euro overschreden hadden! Een deel van deze vrouwen verklaarde ook er achteraf spijt van te hebben gehad.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/11/2016
Origineel artikel geschreven door op 04/05/2009

Bronnen: British Psychological Society

Vindt u het artikel interessant?