PUBLICITÉ

Eieren in gelei met prei en tomaat

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 17/03/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


1 prei
2 tomaten
1 zakje instantgelei
4 eieren
1 kropsla
zout
peper

Bereiding


Maak de prei schoon, snij het groen weg en hou het voor een soep.
Kook het preiwit 15 minuten in licht gezouten kokend water tot het mooi zacht is. Prik erin met de punt van een mes om te zien of het al gaar is. Giet af en schrik onder koud stromend water. Haal de laagjes prei uiteen en leg ze te drogen op een schone keukenhanddoek. Wacht tot ze droog zijn en snij dan elk blad in stukjes van 5 cm lang.
Ontvel de tomaten en haal de zaadjes en het binnenste eruit. Snij ze in vieren, leg ze op een bord en breng op smaak met een beetje zout en ruim veel peper.
Maak de gelei klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren 4 minuten in kokend water. Haal ze eruit, hou ze onder koud stromend water en pel ze.
Giet een beetje gelei in vier ronde kommetjes. Leg er een tomatenkwartje in en een stukje prei. Leg er een ei bovenop. Ga verder met een tomatenkwartje en één of twee stukjes prei en eindig met een laagje gelei.
Zet de kommetjes en de rest van de gelei in de koelkast en laat minstens 1 uur afkoelen.
Maak intussen de sla schoon. Verdeel de blaadjes over vier borden.
Haal de eierbereiding net voor het opdienen uit de kommetjes. Ga met een scherp mes lang de rand van het kommetje, draai de vorm om en leg het ei in het midden van het bord. Hak de rest van de gelei fijn en verdeel over de blaadjes sla.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 17/03/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ