Eieren 'en cocotte' met eekhoorntjesbrood

Recept aangemaakt op 26/09/2011 - 14h36 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/11/2013 - 18h40
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

400 gr eekhoorntjesbrood
8 eieren
4 kleine slalotjes
1 teentje look
1/4 bosje peterselie
1 soeplepel olijfolie
10 gr boter
zout, peper

Bereiding van eieren 'en cocotte' met eekhoorntjesbrood

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de paddenstoelen schoon. Snijd het uiteinde van de voet weg. Snijd de voet in kleine stukjes en snij de hoeden in grotere stukken.
Schil de sjalotjes en het teentje look en snij ze fijn. Hak ook de blaadjes peterselie.

Warm een pan op met wat olijfolie en laat alles behalve de hoeden er 5 min in stoven. Roer voorzichtig.

Voeg de hoeden van het eekhoorntjesbrood toe en laat garen gedurende 5 min. Wat zout en peper toevoegen.

Verdeel het gebakken mengsel in 4 kommetjes (ramequins).

Breek in elk potje 2 eieren over de bereiding.

Zet de potjes in een schotel met warm water en plaats ze gedurende 12 à 15 min in de oven, totdat het eiwit is gestold.

Nog wat zout en peper toevoegen als je het uit de oven haalt! En meteen serveren.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 26/09/2011 - 14h36 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/11/2013 - 18h40
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB