Eiceldonatie verhelpt onvruchtbaarheid bij vrouwen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/03/2009 - 00h00
-A +A

Vijftien op de honderd koppels doen een beroep op medisch begeleide voortplanting omdat een van beide partners onvruchtbaar is. In sommige gevallen van onvruchtbaarheid is eiceldonatie de enige mogelijkheid voor een koppel om zelf een kind te dragen.

PUB

Wat verstaat men onder onvruchtbaarheid?


Men spreekt van onvruchtbaarheid als een koppel er na twee jaar proberen nog niet in geslaagd is om tot een zwangerschap te komen, en dat zonder een methode van geboorteregeling te gebruiken. De gemiddelde duur om zwanger te worden is 4 maanden, en koppels hebben ongeveer 70% kans om binnen een jaar zwanger te worden. Maar de vruchtbaarheid daalt met de jaren…

De leeftijd bepaalt de vruchtbaarheid van vrouwen


Een vrouw is tussen haar 25e en 29e levensjaar het vruchtbaarst. Daarna vermindert de vruchtbaarheid langzaam en geleidelijk aan tot aan de leeftijd van 38 jaar. Vanaf 39 gaat de vruchtbaarheid steil omlaag.
Parallel daarmee stijgt het percentage spontane miskramen met de jaren. Het ligt over het algemeen tussen 15 en 20%, maar stijgt naar meer dan 40% eenmaal de 40 voorbij.
Ook roken heeft een grote invloed op de vruchtbaarheid van vrouwen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/03/2009 - 00h00 Letur H., Revue du Praticien Généraliste, 2009.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Meer artikels