Eetprobleem, infantiel

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Het enige eetprobleem waardoor kinderen ziek worden en ondervoed raken en zelfs sterven, is gebrek aan goed voedsel. Eenderde van de kinderen over de gehele wereld gaat elke avond met honger slapen. In landen waar voedselgebrek heerst of in werkelijk arme gezinnen bestaat een reëel probleem: hoe komen we vandaag aan iets te eten voor onze kinderen?
Onder dergelijke omstandigheden gaat het niet om kinderen die weigeren iets te eten wat ze wordt aangeboden. 'Problemen' in de zin van voedselweigering zijn welvaartsproblemen: ieder kind wordt geboren met de wil om te overleven en daarvoor genoeg te eten.
Het is in wezen niet belangrijk dat een kind een bepaalde hoeveelheid van een bepaald gerecht op een bepaalde leeftijd naar binnen krijgt. Als hij een energieke indruk maakt, blijkt daaruit dat hij genoeg eet; alleen als hij genoeg krijgt om te groeien, heeft hij ook nog calorieën over om rond te rennen en energie te verbruiken.
Kinderen die ondervoed zijn, verspillen geen energie aan niet-essentiële handelingen. Ze zitten of liggen alleen nog maar. Zolang een kind een levendige en gezonde indruk maakt doet zijn gewichtstoename er niet wezenlijk toe en hindert het niet of hij minder eet dan sommige andere kinderen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Vieruurtjes met verstand ! Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

Of uw kind nu drie of vijftien jaar oud is, na een schooldag heeft het vaak reuzenhonger. Op weg naar huis is er wellicht een bakker of bent u in de verleiding om u uw kind eender wat toe te stoppen om zijn honger stillen: een koek, een chocoladebroo...

Kindje huilt ... Geüpdatet op 28/11/2006 - 00h00

Hij praat niet, hij huilt, hij wil iets, hij wil tonen dat hij niet blij is of hij wilt uw aandacht. Hoe kan je een einde maken aan die vermoeiende praktijk van uw kleintje?

Meer artikels