De eerste rimpels: de expressierimpels

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 05/05/2015 - 12h39
-A +A

PUB

Wat kan men doen tegen expressierimpels?

Expressierimpels verschijnen op gezichten die op elk gebied (zowel de leeftijd als de huidkwaliteit) nog jong zijn. De eerste les die we hieruit moeten halen, is dat we vanaf de jongste leeftijd onze huid moeten beschermen tegen veroudering, zeker vanaf de leeftijd van 25 jaar, en zelfs vanaf 18 jaar volgens sommige dermatologen. Gezichtsuitdrukkingen zult u daarmee niet kunnen vermijden en voorzorgsmaatregelen zijn geen gewaarborgde remedies tegen rimpels. Maar als de huid goed verzorgd wordt en de celhernieuwing op de juiste manier wordt gestimuleerd, dan kan de lederhuid langer elastisch blijven, zodat ook de eerste rimpels langer uitblijven. Tegenwoordig bieden talrijke merken producten aan die de strijd aangaan tegen de eerste rimpels, de eerste tekenen van veroudering.

Strijd tegen de rimpels, maar niet tegen de expressie!

Er bestaan nog andere oplossingen tegen rimpels. Eén van de methodes is zich bewust zijn van de uitdrukkingen die ons gezicht aanneemt. Indien u bijvoorbeeld onbewust rare gezichten trekt wanneer u pijn hebt, moet u proberen van die gewoonte af te geraken. Botoxinjecties zijn een radicaal middel in de strijd tegen expressierimpels: deze injecties stellen als het ware de spieren die verantwoordelijk zijn voor de expressierimpels buiten werking. De methode is doeltreffend, maar toch moet u oppassen: door de botoxinjecties, gaat uw gezicht niet meer in staat zijn om bepaalde dingen uit te drukken zoals u het gewoon bent. Sommige vrouwen hebben het daar moeilijk mee. Zorg ervoor dat u dat goed beseft alvorens u in het avontuur te storten! En denk er ook aan dat de beste manier om u niet op te winden, wanneer u 's morgens voor de spiegel naar uw rimpels kijkt terwijl u zich schminkt, doodgewoon bestaat uit het aanvaarden van uw gezicht zoals het eruitziet. Expressierimpels bewijzen niet alleen dat de tijd niet stilstaat, ze zijn ook een zichtbare uiting van onze persoonlijkheid en van ons levensverhaal. En daar kunnen we allemaal trots op zijn!

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 26/08/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 05/05/2015 - 12h39
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB