Eendenfilets met ananas

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 09/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

's Winters is het aanbod aan fruit eerder beperkt. Ananas is dan de ideale oplossing om vezels en vitamine C binnen te krijgen. Er zijn heerlijke desserten mee te maken, maar je kunt de vrucht ook verwerken in een maaltijd.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


1 ananas
2 eendenfilets
1 dessertlepel suiker
1 klein glas rode wijn
1 eetlepel sherryazijn
versnipperde peterselie
zout
versgemalen peper

Bereiding


Schil de ananas en snij hem in sneetjes. Snij het harde binnenste eruit.
Maak met een mes een paar inkervingen in het vel van de eendenfilets.
Verhit een pan en leg de eendenfilets erin met de velkant naar onderen. Bak ze aan deze kant 5 tot 7 minuten, draai ze om en bak ze nog eens 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
Haal het vlees uit de pan en leg het in een schotel. Dek af met een vel aluminiumfolie en houd warm.
Giet het vet in de pan weg. Leg er de sneetjes ananas in, bestrooi met suiker en karameliseer aan weerskanten 2 tot 3 minuten. Laat ze daarna uitlekken op een warme schotel.
Deglaceer de pan met de azijn en schraap alle bakresten goed los. Giet de rode wijn erin en laat inkoken. Neem de eendenfilets uit de schotel, leg ze in de pan en doe ook het vrijgekomen braadvocht erbij. Bak nog eens 1 minuut en snij ze dan in sneetjes. Schik ze bij de ananas op de warme schotel.
Proef de saus, breng ze eventueel verder op smaak, en giet ze over het vlees.
Bestrooi met de peterselie. Dien goed heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 09/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB