Eendenfilet met azijn en appels

Recept aangemaakt op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 05/10/2016 - 10h19
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

2 eendenfilets
2 appels
5 gram boter
1 koffielepel olijfolie
2 eetlepels frambozenazijn
2 dl rode wijn
2 takjes platte peterselie
zout
peper
PUB

De bereiding van eendenfilet met azijn en appelsMaak met een mes kruisvormige inkepingen in het eendenvel. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 7). Schil de appelen en snij ze in schijfjes.

Verhit de olie en de boter in een pan met antiaanbaklaag. Doe er de appelen in en laat 5 minuten bakken op een zacht vuurtje. Keer ze halverwege om.

Verhit een andere pan en leg er de eendenfilets op hun velkant in. Het vuur moet heel heet zijn. Draai om zodra het is dichtgeschroeid en laat 1 tot 2 minuten bakken aan de vleeskant. Bestrooi met een beetje zout. Draai de filets nog eens op de velkant en laat ze op een matig vuur 5 tot 10 minuten bakken - al naargelang de dikte van de filets en volgens smaak (saignant of niet). Verwijder het braadvet systematisch met een lepel. Leg de eendenfilets in een bord en laat ze rusten.

Giet de azijn in de pan en deglaceer de aangebakken braadsappen. Giet er dan rode wijn bij en laat op een hevig vuur ¾ inkoken. Neem de pan van het vuur.
Doe er het vrijgekomen sap van de eendenfilets bij. Proef en breng eventueel verder op smaak.

Snij de filets in plakjes. Leg ze op een schotel. Doe er de appelen bij.

Zet de pan weer even op het vuur om de saus op te warmen. Giet ze over de eendenfilets. Versier met enkele plukjes peterselie.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 05/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 05/10/2016 - 10h19
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB