Eendenbouten met gekonfijte peper en sjalotten

Recept aangemaakt op 25/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

Grote sjalotten: 10
Olijfolie: 1 koffielepeltje
Eendenbouten: 2
Zwarte peperbolletjes: 10
Laurier: 1/4 blad
Witte wijn: 1/2 glas
Gevogeltefond in poedervorm: 1 koffielepel
Zout, peper

Bereiding voor eendenbouten met gekonfijte peper en sjalotten



Maak de sjalotten schoon. Doe ze in de pan met een soeplepel olijfolie. Voeg een beetje water toe, dek af en laat ze gedurende 30 à 40 minuten aanbakken tot ze gekonfijt zijn.
Doe de eendbouten in een pan die niet aankleeft, laat het vet zachtjes smelten zonder het vel te verbranden en draai ze een paar keer om. Indien nodig verhoogt u het vuur om de bouten een goudgele kleur te geven.
Daarna haalt u ze uit pan en doet u het vet weg. Doe de eend opnieuw in de pan en voeg een tiental peperbolletjes toe en de laurier. Bevochtig met de witte wijn en voeg de fond toe. Meng. Laat de pan twintig minuten op een zacht vuurtje staan en voeg indien nodig wijn of water toe.
Breng de jus op smaak en leg de bouten op een schotel samen met de gekonfijte sjalotten.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 25/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB