Eendenbillen met peper en gekonfijte sjalotten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 19/08/2014 - 14h10
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

Sjalotten: 10 heel grote
Olijfolie: 1 koffielepel
Eendenbillen: 2
Zwarte peperbollen: 10
Laurier: 1/4 blaadje
Witte wijn: 1/2 glas
Gevogeltebouillon in poeder: 1 koffielepel
Zout, peper

Bereiding van de eendenbillen met peper en gekonfijte sjalotten

Schil de sjalotten. Doe ze in een braadpan met 1 koffielepel olijfolie. Rol de sjalotten erin. Voeg een beetje water toe. Zout. Dek af en laat ze 30 à 40 minuten op een zacht vuurtje totdat ze mooi gekonfijt zijn.

Doe de eendenbillen in een kleine sauteerpan met antiaanbaklaag. Verwarm traag om het vet te laten smelten zonder het vel te verbranden. Draai meerdere keren om.
Zet het vuur wat harder om de billen een kleurtje te laten krijgen.
Zodra ze  goudkleurig zij, haalt u ze van het vuur. Giet het vet weg en doe de eendenbillen terug in de pan. Voeg 10 zwarte peperbollen toe en het kwartje fijngesneden laurierblad. Bevochtig met een 1/2 glas witte wijn. Overstrooi met 1 koffielepele gevogeltefond in poeder. Meng en laat 20 minuten afgedekt op een klein pitje stoven. Voeg eventueel nog wat water toe.
Proef het stoofvocht en breng op smaak.

Dresseer de eendenbillen op een schotel samen met de gekonfijte sjalotten.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 19/08/2014 - 14h10
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB