• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  3 mening
 • Commentaren (0)

Een zomer zonder vakantie kan ook leuk zijn

Een zomer zonder vakantie kan ook leuk zijn

"Deze zomer ga ik niet met vakantie". Misschien voelt u zich wat triest als u dat zegt en voelt iedereen rond u zich wat gegeneerd, vooral als ze zelf weggaan. Maar waarom zou u van deze zomer geen feest maken, ook al gaat u niet met vakantie?

Vakantie zit vooral in ons hoofd!

U kent vast en zeker mensen die eenmaal op vakantie een boordevol programma samenstellen: begeleide uitstappen met een gids, elke dag een excursie, ’s avonds uitgaan, wandelingen in een drafje, elke dag verplicht sporten, enz. Ze willen vooral niets missen en sloven zich uit om alles uit hun vakantie te halen. Anderen gaan naar hun buitenverblijf, brengen hun tijd door met klussen, met reparaties uitvoeren, het gras afrijden, het zwembad onderhouden, maaltijden bereiden, het beddengoed vervangen (er komen onverwacht vrienden langs!), enz. En ze keren dan bekaf terug naar huis. Gaat u niet op reis? Maak dan zelf uw vakantie, ook als u niet weggaat.

Breng uzelf in vakantiemodus


Begin met alle verplichtingen die u in de loop van het jaar hebt voor een poos aan de kant te zetten. Papieren invullen, orde brengen in de kasten, klussen, het huis onderhouden, de was, enz. Schakel over op een minimale dienst. Schrikt het u af? Doe het dan voor een beperkte tijd, maar toch minstens twee weken en als het kan liever drie of vier weken. 

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/07/2016
Origineel artikel geschreven door op 30/07/2015

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten