Een zomer zonder vakantie kan ook leuk zijn

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/07/2016 - 12h37
-A +A

"Deze zomer ga ik niet met vakantie". Misschien voelt u zich wat triest als u dat zegt en voelt iedereen rond u zich wat gegeneerd, vooral als ze zelf weggaan. Maar waarom zou u van deze zomer geen feest maken, ook al gaat u niet met vakantie?

PUB

Vakantie zit vooral in ons hoofd!

U kent vast en zeker mensen die eenmaal op vakantie een boordevol programma samenstellen: begeleide uitstappen met een gids, elke dag een excursie, ’s avonds uitgaan, wandelingen in een drafje, elke dag verplicht sporten, enz. Ze willen vooral niets missen en sloven zich uit om alles uit hun vakantie te halen. Anderen gaan naar hun buitenverblijf, brengen hun tijd door met klussen, met reparaties uitvoeren, het gras afrijden, het zwembad onderhouden, maaltijden bereiden, het beddengoed vervangen (er komen onverwacht vrienden langs!), enz. En ze keren dan bekaf terug naar huis. Gaat u niet op reis? Maak dan zelf uw vakantie, ook als u niet weggaat.

Breng uzelf in vakantiemodus


Begin met alle verplichtingen die u in de loop van het jaar hebt voor een poos aan de kant te zetten. Papieren invullen, orde brengen in de kasten, klussen, het huis onderhouden, de was, enz. Schakel over op een minimale dienst. Schrikt het u af? Doe het dan voor een beperkte tijd, maar toch minstens twee weken en als het kan liever drie of vier weken. 

Initialement publié par Dr Catherine Solano le 30/07/2015 - 13h45 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 27/07/2016 - 12h37
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Zes tips voor een zomer in topvorm! Geüpdatet op 25/06/2012 - 12h23

De zomer is er eindelijk. We hebben er zolang naar uitgekeken. Zomer staat synoniem met zon, warmte, vakantie, dagdromen, enz. Enkele tips om fysiek en mentaal in topvorm te geraken zodat u alles uit uw zomer kunt halen.

Bereid uw vakantie zonder stress voor Gepubliceerd op 05/05/2017 - 16h44

Het vooruitzicht van een vakantie is voor heel wat mensen een echte motivatie, maar het kan voor sommige mensen ook een bron van angst zijn. De angst om zich te vervelen of om ontgoocheld te zijn, een schuldgevoel... Verjaag deze spelbedervers nog vo...

Kweek deze zomer een gespierd figuur! Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h39

De vakantie is hét moment om uit te blazen en te ontspannen, kortom om gewoon een beetje aan uzelf denken. Maar uzelf, dat is ook uw lichaam! Hieronder vindt u enkele ideeën om niet alleen ontspannen en mooi gebruind, maar ook gespierder terug uit va...

Slank de zomer door! Gepubliceerd op 31/07/2012 - 09h48

Hoe blijft u deze zomer slank of kunt u vermageren? Enkele redelijke afslankingstips voor een zomer in goede conditie , zonder u dingen te hoeven ontzeggen, zonder stress en zonder hongerlijden.

Meer artikels