• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Een vleugje frisheid

Een vleugje frisheid We zweten allemaal in mindere of meerdere mate. Da's normaal, want transpireren is een essentiële lichaamsfunctie die op een natuurlijke manier de lichaamstemperatuur regelt en toxines en afvalstoffen elimineert. Hoe warmer we het hebben, hoe meer we zweten, vooral onder de oksels en aan handpalmen en voetzolen. Overmatig zweten, kan echter een echte handicap worden, zowel voor uzelf als voor uw omgeving, vooral als het gepaard gaat met een onaangename geur.

De familie van de deodorants

Zweet is normaal gezien geurloos. Het is de afbraak ervan door bacteriën die de typische onaangename zweetreuk veroorzaakt. Zelfs bij normale transpiratie is de huid wassen met water en zeep niet altijd voldoende om geurtjes te voorkomen. Dat kan alleen door dagelijks een deodorant te gebruiken. Deodorants zijn verkrijgbaar in allerlei vormen: verstuivers, sticks, crèmes en rollers. De meeste bevatten ontsmettingsmiddelen die het bacteriële zweetafbraakproces afremmen, en geurvangers, die verhinderen dat het zweet begint te stinken tijdens het productieproces. Soms wordt er een geparfumeerd bestanddeel aan toegevoegd om het doeltreffender te maken. In de regel zijn sticks en crèmes beter geschikt tegen overmatig zweten dan verstuivers, omdat ze meer werkzame bestanddelen bevatten.

De juiste reflexen

Gebruik een deodorant altijd na uw toilet en breng het aan op een propere, droge, wondloze huid, en nooit onmiddellijk na een epileerbeurt. Hebt u een gevoelige huid, kies dan voor een deodorant zonder alcohol. Epileer regelmatig uw oksels, want het haar houdt het zweet vast en versterkt het afbraakproces en dus de onaangename geur. Zweet u gemakkelijk, draag dan katoen, linnen of wol in plaats van synthetische stoffen.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten