• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Een verwittigd vakantieganger is er twee waard

Een verwittigd vakantieganger is er twee waard U vertrekt morgen op vakantie en droomt er al van om stoom af te laten, uw batterijen op te laden, nieuwe mensen te leren kennen, … Maar keer toch maar liever niet terug met een souvenir dat u kunt missen als de pest: een ongewenste zwangerschap of een seksueel overdraagbare aandoening!

Condooms: neem uw voorzorgen

Neem steeds condooms mee en gebruik ze systematisch bij het vrijen, liefst samen met een andere contraceptiemethode. Latexcondooms kunnen immers beschadigd raken als ze in contact komen met zonneolie of vaseline. Moet u er kopen in het buitenland, neem dan een bekend merk of ga na of het merk conform is met de Europese norm BS EN 600. Controleer ook de geldigheidsdatum. Gebruikt uw vrouwencondooms, neem dan een voldoende voorraad mee, want ze zijn nog niet overal verkrijgbaar.

De maandelijkse contraceptiering: extra veiligheid

Twee op de drie vrouwen die de pil nemen, vergeten af en toe een tablet te nemen in "normale tijden", en de zwoele vakantiesfeer zal de "piltrouw" zeker niet bevorderen! U kunt uw combinatiepil of pil zonder oestrogeen nog nemen tot twaalf uur na het gewoonlijke innametijdstip, maar bij de minipil is dat slechts drie uur. Als u die termijnen niet respecteert, moet u een condoom gebruiken. Gebruikt u de pil, laat dan uw horloge op Belgische tijd staan, zodat u ter plaatse makkelijker kunt nagaan wanneer u precies de pil moet nemen. Is dat midden in de nacht, neem ze dan vroeger in. De maandelijkse contraceptiering is een interessante oplossing, want als ze eenmaal is ingebracht, hoeft u de drie daaropvolgende weken niet langer aan voorbehoedmiddelen te denken. Ook alle uurverschilproblemen zijn van de baan, en als u uw bagage verliest, zit u nog altijd safe.

Artikel gepubliceerd door op 26/07/2005

Bronnen: "Summer Loving", persbericht Akzo Nobel, 20 mei 2005.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten