Een vast schoonheidsritueel

Gepubliceerd op 11/05/2006 - 00h00
-A +A

Schoonheid schuilt in eenvoudige handelingen. Hydrateer uw huid alvorens ze bloot te stellen aan externe agressie, vertroetel ze voor de nacht en spoel de overdag opgehoopte onzuiverheden weg.

PUB

Vergeet u niet af te schminken

Slaat u die belangrijke stap over, dan wordt uw huid vet en uw teint dof. Dit reinigingsritueel is een absolute must, ook als u geen make-up gebruikt, kwestie van de overdag opgehoopte externe onzuiverheden weg te werken. Afschminken beschermt het fysiologische evenwicht van de opperhuid en bereidt ze als het ware voor op andere verzorgingsproducten. Brengt u een crème aan op een niet perfect gereinigde huid, dan zal die niet al haar mogelijkheden benutten. Begin met uw ogen, doen dan de rest van uw gezicht en gebruik tot slot een versterkende lotion, om melk- of gelresten te verwijderen en de poriën te doen sluiten. Uw huid is nu klaar voor een crèmebehandeling.

Zorgdragende crèmes

Of u nu een vette of een droge huid hebt: u moet ze goed hydrateren. Gebruik daarbij een crème die aangepast is aan uw huidtype. Is uw huid nogal vet, kies dan voor een fijne en lichte textuur, maar wel één boordevol werkzame stoffen. Hebt u daarentegen een droge, dorstige huid, gebruik dan een smeuïge, gulzige crème die de niet-natuurlijke huidbarrière voedt, versoepelt en herstelt. Ook nachtcrèmes zijn een absolute must om aantrekkelijk voor de dag te komen. Het is immers 's nachts dat de huid de overdag opgelopen schade herstelt. Deze producten bevatten onder meer kamille, ruscus, collageen, sojaolie of zoete amandelolie en vitamine B en C (die lichtgevoelig is en daarom beter werkt 's nachts). Een opperhuid die te weinig tonus heeft (gespannen, vermoeide of doffe huid), is gebaat bij formules die versterkende en herstellende bestanddelen bevatten, zoals fruitzuren, caroteen en algen. Een rijpe huid ten slotte is beter af met een kuur op basis van antirimpelcrèmes, -oliën of -serums, om de celactiviteit te herstellen. 's Avonds profiteert de huid immers het meest van de werkzame bestanddelen van antirimpelcrèmes.

Gepubliceerd op 11/05/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Droge huid: mijn magische recepten Gepubliceerd op 02/08/2016 - 16h13

Een droge huid produceert niet voldoende vet om genoeg bescherming te kunnen bieden. Het resultaat is dat ze brozer en gevoeliger is. Enkele "huismiddeltjes" om uw droge huid te verzorgen.

Droge handen? Er valt iets aan te doen! Gepubliceerd op 03/11/2014 - 18h41

Het kwik begint pas te zakken en we zitten er al mee: onze handen zijn droog, soms doen ze zelfs pijn. Dat komt door het weer natuurlijk, maar dat is niet de enige reden! Enkele tips…

Bent u zeker dat u een droge huid hebt? Geüpdatet op 04/03/2008 - 00h00

Uw huid trekt en ze doet pijn, vooral bij koud weer, en ze reageert slecht als u haar reinigt? Dan denkt u vast dat u een droge huid hebt. Misschien wel ten onrechte, want dat probleem kan gemakkelijk verward worden met andere problemen en wordt ook...

Tips om langer bruin te blijven Geüpdatet op 04/08/2015 - 17h02

Wilt u uw bruin kleurtje na de vakantie zo lang mogelijk houden? Met de juiste behandeling en goede producten moet dat lukken! Enkele tips om ook in het najaar nog te kunnen uitpakken met een mooi bruin tintje .

Meer artikels