Een steek, beet, zonnesteek, misselijkheid: hoe reageren?

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 20/08/2013 - 09h14
-A +A

PUB

Tegen muggen

  • Heel wat muggenbestrijdende middelen die op de huid zijn aan te brengen, vooral die op basis van DEET, worden afgeraden voor kinderen onder de 10. Om de allerkleinsten te beschermen tegen muggenbeten, hangt u rond het bed, de wieg of de kinderwagen het best een muggennet dat is behandeld met een insecticide.
     
  • Het grootste risico doet zich voor meteen na valavond. Laat uw kind op dat moment dan ook niet naar buiten, zeker niet als u in de buurt van water verblijft.
     
  • Mijd ook parfums en eaux de toilette, want de muggen komen daarop af.

Wagenziekte

De voornaamste oorzaken van reisziekte zijn slechte geuren (tabak, honden…), de stress van het reizen en het schommelen of wiegen van de auto. Die gewaarwordingen kunnen duizeligheid en misselijkheid veroorzaken. Verlucht de auto ook goed de vooravond van uw vertrek, doe de voorbereidingen zo rustig mogelijk en geef uw kind een uur voor het vertrek iets lichts te eten, want een lege maag verergert de problemen nog.

U kunt het probleem proberen te voorkomen met homeopathie; of vraag uw huisarts of kinderarts dat hij een geneesmiddel voorschrijft.
 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 26/08/2008 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 20/08/2013 - 09h14
Bekijk dit artikel
PUB