Een lichte clafoutis van peren

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2014 - 19h30
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
45 minutes
Ingrédients :

Peren: 4 stuks of meer als het kleine peertjes zijn
Eieren: 2
Halfvolle melk: 25 cl
Bloem: 40 g
Suiker: 20 g
Kaneel (in poeder): een mespuntje
Zout: 1 snufje

De bereiding van de lichte clafoutis van peren

Verwarm de oven voor op 180 °C (6).

Schil de peren, haal het klokhuis en de pitjes weg en snij ze in kwartjes. Leg de perenpartjes in een bakvorm.

Klop de eieren, de melk en de bloem in een kom. Voeg de kaneel toe en het snufje zout.

Giet het mengsel over de peren en zorg ervoor dat het goed verdeeld wordt over en tussen de perenpartjes.

Zet de bakvorm 35 minuten in de oven. U kunt dit dessert lauw of koud opdienen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2014 - 19h30
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB