Een lagere bloeddruk verlaagt ook het risico op hartfalen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/02/2011 - 16h11
-A +A

PUB

Hypertensie bestrijden: duidelijke voordelen, vooral voor de vrouwen

Een recent Amerikaans onderzoek is erin geslaagd de voordelen van de strijd tegen hypertensie in cijfers om te zetten. Naar verluidt, zou bij vrouwen 36% van de "ernstige cardiovasculaire gebeurtenissen" (cerebrovasculaire accidenten, hartaanvallen) vermeden kunnen worden als men doeltreffend zou strijden tegen arteriële hypertensie. Bij mannen is de strijd tegen arteriële hypertensie even belangrijk, maar de impact zou minder uitgesproken zijn dan bij vrouwen: 24% van de hartaanvallen en cerebrovasculaire accidenten zou niettemin vermeden kunnen worden.

De bloeddruk van nabij volgen is dus voor iedereen zeer belangrijk, maar misschien nog een beetje meer voor de vrouwen, vooral wanneer ze een rijpere leeftijd bereiken. De meeste artsen voeren bij elke raadpleging een routinecontrole uit. Is dat bij uw arts niet het geval, dan mag u niet bang zijn om hem of haar eraan te herinneren!

 

Arteriële hypertensie is niet de enige risicofactor…

Het Amerikaanse onderzoek herinnert eraan dat hoewel arteriële hypertensie van het allergrootste belang is voor de preventie van cardiovasculaire stoornissen, ze niet de enige risicofactor is die in het oog moet worden gehouden. Rokers moeten stoppen met roken en er moeten ook maatregelen genomen worden tegen een te hoog cholesterolgehalte!

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 31/01/2011 - 15h17 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 02/02/2011 - 16h11

Boggia, J. Hypertension: Journal of the American Heart Association, januari 2011.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB