Een gezonde geest in een gezonde huid

Gepubliceerd door Valériane Munoz, gezondheidsjournaliste op 13/11/2007 - 00h00
-A +A

Als meest zichtbaar deel van ons lichaam, geniet ons gezicht van talrijke kleine attenties, gaande van een peeling tot allerlei hydraterende crèmes. De doeltreffendheid van deze goede zorgen kan nog verbeterd worden door een regelmatige toepassing van de meest fundamentele behandeling: de reiniging van het gezicht.

PUB

's Morgens en 's avonds om er goed uit te zien

Alle cosmetica- en huidspecialisten leggen de nadruk op de voordelen van een dagelijkse reiniging, zowel 's morgens als 's avonds, om de huid in goede gezondheid te houden en om maximaal van de goede verzorging te genieten. 's Morgens zorgt de reiniging voor het 'wekken' van de huid, het verwijderen van dode cellen en van de 's nachts opgestapelde huidsmeer. De huid wordt zo ook voorbereid om bijkomende verzorging te krijgen zodat de opname van actieve bestanddelen vergemakkelijkt wordt. 's Avonds is een goede reinigingsbeurt de enige manier om niet alleen alle make-upsporen te verwijderen, maar ook de onzuiverheden (zweet, vervuiling...) die zich tijdens de dag opgestapeld hebben. Denk er steeds aan dat het afschminken niet uitsluitend voorbehouden is aan vrouwen die make-up gebruiken.

Afschminken, een dagelijkse gewoonte

Het is uiteraard geen ramp indien u af en toe 's avonds 'vergeet' uw make-up te verwijderen. Een gebrek aan dagelijkse make-upverwijdering, gecombineerd met een teveel aan huidsmeer, kan op lange termijn leiden tot de vorming van mee-eters en tot het vroeger verschijnen van rimpels.
Geleidelijk aan geraakt de gelaatskleur in de war, wordt grijzer en verstikt als het ware. Trouwens, in deze tijd waarin alles multifunctioneel is, zou het jammer zijn om geen gebruik te maken van alle bijkomende eigenschappen die reinigingsproducten tegenwoordig bieden: zij verzachten en beschermen de huid, en hebben een zacht peelingeffect... Het heeft in ieder geval geen enkele zin om een antirimpel- of een hydraterende crème aan te brengen op een huid die niet vooraf gereinigd of afgeschminkt werd.

Gepubliceerd door Valériane Munoz, gezondheidsjournaliste op 13/11/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Huidreiniging: ook 's ochtends is belangrijk! Geüpdatet op 15/07/2008 - 00h00

Dat de huid elke avond gereinigd en ontschminkt moet worden, is genoegzaam bekend. Maar 's ochtends slaan nogal wat vrouwen de reinigingsfase over en beginnen ze zich meteen te schminken. Een slechte gewoonte!

Zweten: vijf tips om u deze zomer te schminken zonder te glimmen Geüpdatet op 19/07/2016 - 14h24

Vrouwen die makkelijk zweten of een gemengde tot vette huid hebben, kunnen ‘s zomers danig in de problemen komen met hun make-up . Onze specialiste vertelt u hoe u uw make-up kunt fixeren zonder dat ze gaat glimmen en hoe u zelfs als het heet is een...

Last van een vette huid? Maak komaf met de grove poriën! Geüpdatet op 11/10/2016 - 17h13

Wie een vette huid heeft, moet niet alleen de overmatige talg en de onzuiverheden behandelen, maar krijgt ook nog af te rekenen met grove poriën en een onregelmatige huidkorrel. Enkele tips van onze experts om komaf te maken met die te zichtbare pori...

Hoe gebarsten lippen opmaken? Gepubliceerd op 28/10/2016 - 16h07

’s Winters zien onze lippen af van de kou en het vochtige weer. Ze worden broos en soms barsten ze zelfs en komen er kloven . Verdragen ze dan geen make-up meer? Toch wel… We moeten alleen weten hoe het aan te pakken.

Meer artikels