• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Een gezonde geest in een gezonde huid

Een gezonde geest in een gezonde huidAls meest zichtbaar deel van ons lichaam, geniet ons gezicht van talrijke kleine attenties, gaande van een peeling tot allerlei hydraterende crèmes. De doeltreffendheid van deze goede zorgen kan nog verbeterd worden door een regelmatige toepassing van de meest fundamentele behandeling: de reiniging van het gezicht.

's Morgens en 's avonds om er goed uit te zien

Alle cosmetica- en huidspecialisten leggen de nadruk op de voordelen van een dagelijkse reiniging, zowel 's morgens als 's avonds, om de huid in goede gezondheid te houden en om maximaal van de goede verzorging te genieten. 's Morgens zorgt de reiniging voor het 'wekken' van de huid, het verwijderen van dode cellen en van de 's nachts opgestapelde huidsmeer. De huid wordt zo ook voorbereid om bijkomende verzorging te krijgen zodat de opname van actieve bestanddelen vergemakkelijkt wordt. 's Avonds is een goede reinigingsbeurt de enige manier om niet alleen alle make-upsporen te verwijderen, maar ook de onzuiverheden (zweet, vervuiling...) die zich tijdens de dag opgestapeld hebben. Denk er steeds aan dat het afschminken niet uitsluitend voorbehouden is aan vrouwen die make-up gebruiken.

Afschminken, een dagelijkse gewoonte

Het is uiteraard geen ramp indien u af en toe 's avonds 'vergeet' uw make-up te verwijderen. Een gebrek aan dagelijkse make-upverwijdering, gecombineerd met een teveel aan huidsmeer, kan op lange termijn leiden tot de vorming van mee-eters en tot het vroeger verschijnen van rimpels.
Geleidelijk aan geraakt de gelaatskleur in de war, wordt grijzer en verstikt als het ware. Trouwens, in deze tijd waarin alles multifunctioneel is, zou het jammer zijn om geen gebruik te maken van alle bijkomende eigenschappen die reinigingsproducten tegenwoordig bieden: zij verzachten en beschermen de huid, en hebben een zacht peelingeffect... Het heeft in ieder geval geen enkele zin om een antirimpel- of een hydraterende crème aan te brengen op een huid die niet vooraf gereinigd of afgeschminkt werd.

Artikel gepubliceerd door op 13/11/2007

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten