Een gepeperd figuur voor een slanke lijn

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 17/05/2010 - 00h00
-A +A

Een vraag die al zeer lang wordt gesteld: doet piment (rode peper) nu vermageren of niet? Een recent Amerikaans onderzoek beantwoordt de vraag bevestigend. Gaan we in de toekomst figuurlijk onze mond in vuur en vlam moeten zetten als we willen afvallen rond de billen?

PUB

Het pikante van capsaïcine


Een recente studie uitgevoerd door het onderzoeksteam van de UCLA (University of California at Los Angeles) en gepubliceerd in april 2010 bevestigt het: piment eten zou kunnen helpen om te vermageren. Aanwezig in heel wat keukens overal ter wereld (creoolse, Thaise, Mexicaanse, Indiase... keuken), bevatten pimenten capsaïcine, een stof die dient om natuurlijke 'vijanden' op afstand te houden en... om het piment zijn pikante smaak te geven. Hoe meer capsaïcine rode pepers bevatten, des te pikanter ze zijn.

Hoger calorieverbruik


Capsaïcine zou de pijnreceptoren in onze hersenen stimuleren. Gelukkig gaat het meestal om lichte pijn. Om zich te beschermen, zouden de hersenen het lichaam aanzetten om te reageren door het adrenalinegehalte, de hartslag en de zweetproductie te verhogen... De natuurlijke thermogenese zou dus als het ware gestimuleerd worden door piment te eten en het calorieverbuik zou aanzienlijk hoger liggen.

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 17/05/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Peper, een gezondheidskruid? Geüpdatet op 04/07/2016 - 10h42

Peper is vandaag de meest gebruikte specerij in de keuken. Het geeft elk gerecht een pittige toets en staat steevast op tafel, zij aan zij met zout. Chef-koks werken hun recepten vaak af met en paar fikse draaien aan de pepermolen. Maar peper zou ook...

Evenwichtige afslankmenu's van juni - n°11 Geüpdatet op 17/06/2008 - 00h00

Kip met gekonfijte look, pikante koolvis met limoen... de woorden alleen al dragen een zomers parfum! Het zijn meteen ook de topgerechten van deze week. Ze zijn licht want bereid met weinig vet, en helemaal niet moeilijk om klaar te maken .

Vetverbranders: loop niet in de val! Gepubliceerd op 17/01/2012 - 11h49

Na de min of meer overdadige weken rond Kerstmis en Nieuwjaar is de verleiding groot om heel vlug af te raken van de opgeslagen kilo’s. En om te bezwijken aan producten en voedingswaren met de naam " vetverbranders " en wat ze allemaal beloven. Sommi...

Meer artikels