Een gebroken of losgeslagen tand is een spoedgeval!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 04/08/2009 - 00h00
-A +A

Mijn kind is gevallen en is nu een tand kwijt. Hij heeft een slag gekregen en zijn tand is losgekomen. Hij heeft zich gestoten en een stukje tand is afgebroken... Wat het probleem ook is, u moet dringend op raadpleging bij een tandheelkundige.

PUB

Tanden zijn kwetsbaar


Bij een ongeval kunnen de tanden beschadigd worden. De schade kan van verschillende aard zijn, de behandeling dus ook: het kan gaan om gebroken, verplaatste of losgeslagen tanden. De behandeling verschilt eveneens naargelang de beschadigde tand een definitieve tand is of een melktand.
Het is in elk geval sterk aanbevolen om meteen een tandheelkundige te raadplegen om de eventuele gevolgen in te schatten. Een röntgenfoto is alleszins noodzakelijk.

Gebroken tand


Bewaar het stukje gebroken tand zorgvuldig en raadpleeg uw tandarts binnen 24 uur.
Zowel bij een melktand als bij een definitieve tand, is het soms mogelijk het afgebroken stukje aan te plakken. Is dat niet mogelijk, dan kan men overgaan tot een esthetische behandeling.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 04/08/2009 - 00h00 "Carnet de santé dentaire", Elmex, laboratorium GABA en de Franse "Société d'odontologie pédiatrique", juni 2009.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Opgelet voor gebroken tanden! Geüpdatet op 01/11/2005 - 00h00

De meeste "tandbreuken" worden opgelopen tijdens de kinderjaren of de adolescentie. Dergelijke ongevallen gebeuren vooral tijdens het spel. Het is voor de ouders belangrijk om spoedgevallen tijdig te herkennen en hun kind ook na het ongeval regelmati...

Losgerukte tand? Laat hem verzorgen! Geüpdatet op 07/10/2008 - 00h00

Een definitieve tand die wordt uitgerukt kan terug geplaatst worden door de tandarts en overleven. Maar let op, de tand kan alleen worden gered als men handelt met extreme spoed. Pas als aan nog twee voorwaarden is voldaan, kan de operatie slagen.

Meer artikels