Paule Neyrat, diëtist

Een evenwichtige voeding voor een gezond lichaamsgewicht

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 29/05/2007 - 00h00
-A +A

Het gaat niet om het verliezen van vijf kilo of meer in zo weinig mogelijk tijd, maar wel om een gezond lichaamsgewicht en een evenwichtige voeding zonder honger te lijden. In deze elfde week nog meer recepten, van een stoofpotje met konijn, tot een yoghurtdessert met kiwi en mango ...

Overzicht

Menu 1

Radijsjes met groene appel
Maak de radijsjes schoon en snij ze in rondjes. Schil een Granny Smith appel, snij hem in dobbelsteentjes en meng de appelpartjes met de radijzen. Mix een andere appel of doe hem in de centrifuge en giet die over de mengeling van radijsjes en appel. Breng op smaak met peper en zout.

Rosbief, sperzieboontjes en champignons
Braad het vlees en laat het minstens tien minuten rusten met aluminiumfolie zodat u het vleessap kunt opvangen.
Kook de boontjes in licht gezouten water.
Bak de champignons heel even aan en meng de groenten met het vleessap.

Roomijs van yoghurt met kiwi en mango
Ingrediënten
Voor vier personen
Sap van passievruchten: 1 klein doosje Yoghurt: 4 potjes
Vanille: 1 stokje
Grand Marnier: 2 soeplepels
Kiwi's: 4
Mango: 1

Doe het fruitsap in een pan en laat het inkoken tot de helft waarna u het laat afkoelen.
Meng de yoghurt, de zaadjes van het vanillestokje, het fruitsap en de Grand Marnier totdat u een homogene substantie bekomt.
Giet het geheel in een slakom die u in de diepvries zet.
Schel de kiwi's en de mango. Snij twee kiwi's in schijfjes en zet ze even aan de kant. Snij de andere kiwi's in blokjes en doe hetzelfde met de mango. Voeg het fruit toe aan de slakom met bevroren yoghurt en zet die opnieuw in de diepvries totdat u het dessert opdient.
Verdeel het 'ijs' over de coupes en leg de schijfjes kiwi er bovenop.

Menu 2

Bonensoep
Was de verse bonen met peulen en verwijder de uiteinden. Snij de peulen fijn met de boontjes erin. Bak de gesnipperde sjalotjes aan in een pak met een beetje olie. Voeg de bonen toe en meng. Laat drie à vier minuten bakken terwijl u blijft roeren. Voeg water toe, dek af en laat tien minuten koken. Mixen en op smaak brengen met zout en peper.

Stoofpotje van konijn met venkel
Ingrediënten

Voor vier personen

Konijn: 1 hazenrug
Sjalotten: 2
Venkelknollen: 4
Olijfolie: 1 soeplepel
Witte wijn: 1 glas
Gevogeltefond: 1 koffielepel
Tijm: 1 takje
Zout, peper

Snij de hazenrug in stukken; pel de sjalotjes en hak ze fijn. Haal de buitenste bladen van de venkelknollen en snij ze in twee.
Doe een soeplepel olijfolie in een pan, bak de hazenrugstukken aan alle kanten aan tot ze een goudbruin kleurtje krijgen. Laat het vlees uitlekken op absorberend papier en verwijder de olieresten.
Laat in dezelfde pan de sjalotjes smelten, voeg de halve venkelknollen toe en laat ze aan alle kanten een mooi kleurtje krijgen. Voeg het vlees toe. Meng de soeplepel gevogeltefond in het glas met witte wijn en doe het in de pan. Voeg een takje tijm toe en ook een beetje zout en peper. Dek af en laat 20 à 25 minuten sudderen.
Haal het vlees en de venkel uit de pan en doe ze in een verwarmde schotel. Verwijder de tijm en breng het vocht op smaak. Voeg indien nodig nog een beetje witte wijn toe. Giet de saus over het vlees en de groenten.

Yoghurt met aardbeien
Haal de steeltjes van de aardbeien en snij ze in stukjes. Doe de yoghurt in een kom en klop stevig tot u een soort luchtige mousse bekomt. Voeg de aardbeien toe en ook een beetje fijngehakte verse muntblaadjes. Dit recept is een excellent alternatief voor industrieel bereidde fruityoghurt.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 29/05/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°11 Geüpdatet op 01/07/2008 - 00h00

Onze topgerechten van de week zijn papillot van kabeljauw met asperges en kippenbillen met mango en limoen. Ze zijn licht want bereid met weinig vet, en ze zijn helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Ideaal voor een etentje met vrienden of een fee...

Evenwichtige afslankmenu's van november - n°13 Geüpdatet op 20/11/2007 - 00h00

De onderstaande recepten bevatten weinig vet en zijn dus licht. Het brood, dat onmisbaar is, levert de koolhydraten die nodig zijn voor het evenwicht. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: " Wat gaan we vandaag eten? " en " Hoe stel ik een...

Een evenwichtige voeding voor een gezond lichaamsgewicht Geüpdatet op 22/05/2007 - 00h00

Het gaat niet om het verliezen van vijf kilo of meer in zo weinig mogelijk tijd, maar wel om een gezond lichaamsgewicht en een evenwichtige voeding zonder honger te lijden. In deze tiende week vindt u nog meer recepten voor heel wat lekkers!

Meer artikels