• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Een evenwichtige voeding, ook in zakenlunches

Een evenwichtige voeding, ook in zakenlunchesMisschien moet u voor uw werk geregeld op restaurant. Zakenlunches staan vaak synoniem voor onevenwichtige voeding. Dat hoeft nochtans niet, als u zich bij het samenstellen van uw menu aan een aantal vuistregels houdt.

Goede gewoonten aannemen

Welk restaurant u ook uitkiest, probeer u altijd aan de volgende regels te houden. Zo voorkomt u dat de caloriemeter de hoogte in schiet en behoudt u uw figuur:

  • drink water terwijl u wacht tot u wordt bediend of tot uw collega's komen. Anders gaat u misschien uw honger stillen met nootjes of brood met boter;
  • kies altijd voor een schotel met een stevige portie groenten en voor een dessert op basis van fruit;
  • kies zo min mogelijk schotels met sauzen, charcuterie en gefrituurde producten (frieten, beignets, allerlei soorten kroketten);
  • gun u een glas alcohol voor de gezelligheid, maar drink vooral water;
  • kies eerder de formule voorgerecht en hoofdschotel, of hoofdschotel en dessert, dan een volledig menu;
  • voel u niet verplicht om alles op te eten als u geen honger meer hebt!
  • ga in de mate van het mogelijke te voet naar het restaurant of parkeer uw auto iets verder. Dat helpt het verteringsproces.

In een restaurant met Franse of Belgische keuken

Neem een licht voorgerecht. Ga zoveel mogelijk voor groenten in al hun vormen (rauwkost, warme of koude salades, soep...). Neemt u toch liever iets anders? Let op met quiches, hartige taarten en bladerdeeg: ze drijven de calorieënteller onnodig op.
Onthoud voor de hoofdschotel dat gevogelte (zonder het vel) en vis vaak (maar niet altijd) lichter zijn dan vlees. Let er dan wel op dat ze niet zwemmen in een vette saus (kies liever een puree van groenten). Als u graag kaas eet, neem er dan een salade bij en laat het dessert in dat geval vallen.

Artikel gepubliceerd door op 18/07/2006

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°3

  • Evenwichtige maar vetarme menu's op basis van seizoensproducten.
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating