• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Een evenwichtig menu voor de slanke lijn

Een evenwichtig menu voor de slanke lijnEen eenvoudig en smakelijk menu, arm aan vetten, bereid met seizoensproducten, dat een evenwichtige voeding brengt voor de hele familie, zonder het risico van gewichtstoename. En waarmee zelfs gewichtsverlies mogelijk is.

Wortelvelouté

Ingrediënten voor 4 personenWortelen: 10 groteRoom: 1 eetlepelMaak de wortelen schoon. Snijd ze in stukjes en laat ze in een beetje water in de snelkookpan koken. Mix en voeg eventueel water toe, naargelang de gewenste dichtheid. Voeg de room toe.

Lauwe mosselsalade met linzen

Ingrediënten voor 4 personenMosselen: 2 literSjalotten: 4Rode uien: 2Selderij: 1 takPlatte peterselie: 1/2 bosjeWitte wijn: 2 glazenLinzen uit blik in eigen nat: 300 gDijon-mosterd: 1 koffielepelSherry-azijn: 1 eetlepelOlijfolie: 1 eetlepelZout, peperMaak de mosselen schoon en verwijder de baarden zorgvuldig. Schil en hak de sjalotjes fijn. Schil en snijd de uien in fijne ringen. Was de selder, verwijder de blaadjes en dep ze droog op keukenpapier. Maak de blaadjes peterselie los en hak ze met de schaar.Doe de mosselen in een grote kookpot met de helft van de gehakte sjalotten en de witte wijn. Bestrooi met peper. Laat ongeveer 10 minuten koken en schud daarbij meerdere keren aan de pot, zodat de mosselen worden gedraaid en allemaal opengaan. Verwarm de linzen in hun sap. Doe de mosselen uit de pot. Filter het kookvocht en laat tot ongeveer de helft inkoken. Haal de mosselen uit de schaal en bewaar ze in een slaschaal. Maak de vinaigrettesaus met de Dijon-mosterd, Sherry-azijn, olijfolie, de rest van de gehakte sjalotjes, het ingekookte kookvocht, zout en peper. Laat de linzen uitlekken en voeg ze samen met de rode uiringen, de selderblaadjes en de vinaigrettesaus toe in de slaschaal. Meng. Bestrooi met gehakte peterselie. Lauw opdienen.

Artikel gepubliceerd door op 19/10/2004

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°3

  • Evenwichtige maar vetarme menu's op basis van seizoensproducten.
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating