• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Een checklist om veilig op vakantie te vertrekken

Een checklist om veilig op vakantie te vertrekken Als u met de wagen op reis vertrekt, vindt u uw bestemming of de reisduur misschien het belangrijkst. Fout: het komt er in de eerste plaats op aan om in optimale omstandigheden te vertrekken! Niet alleen omdat dat belangrijk is voor uw veiligheid, maar ook om zo veel mogelijk te genieten van het traject in plaats van er een race tegen de klok van te maken…

Vertrek nooit onmiddellijk na het werk

De vermoeidheid die u tijdens een werkdag (ongeveer 17 uur) hebt opgestapeld, staat gelijk met ongeveer 0,5 g alcohol in het bloed… Zorg er dus voor dat u goed uitgerust vertrekt. Kunt u uw vertrek echt niet uitstellen tot 's anderendaags, neem dan minstens eerst een douche, ontspan u, eet een stukje enz.
Vertrekt u na het werk, dan wordt het ongetwijfeld een nachtrit. Dat is prima om warmte en files te vermijden, maar vergeet niet dat 's nachts rijden gevaarlijker is en speciale vaardigheden vereist…

Kies goed uw reistijden

Het risico op slaperigheid is het hoogst tussen 2 en 5 uur 's nachts en tussen 13 en 16 uur in de namiddag. Het is dus beter om niet te rijden tijdens die periodes.
De ideale rijtijden (waarbij u zich in topvorm voelt) komen overeen met uw normale ritme. Staat u gewoonlijk op om 8 uur 's ochtends, dan is uw lichaam er niet op ingesteld om te vertrekken om 4 uur 's ochtends. Gaat u omgekeerd meestal slapen rond 22 uur, dan is het absoluut af te raden om 's nachts te rijden.

Artikel gepubliceerd door op 19/08/2008

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten