• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  4 mening
 • Getuigenissen (0)

Een beter en stressloos tijdbeheer… Bestaat dat?

Een beter en stressloos tijdbeheer… Bestaat dat?

Ik heb geen tijd, ik ben gehaast, ik verlies mijn tijd, time is money. De manier waarop we met tijd omgaan, zet ons onder druk en verhoogt de stress. Hoe kunnen we genieten van de zeldzaamheid die we 'tijd' noemen? Nochtans beschikt iedereen over precies evenveel tijd…

Begin met grote kuis te houden in uw tijdsbesteding


Ons karakter houdt niet van leegte en nietsdoen. Is het u al opgevallen dat gepensioneerden vaak minder tijd hebben dan mensen die nog professioneel actief zijn? Als we even niets te doen hebben, vullen we vaak de gaten in onze agenda op met verplichtingen die we onszelf opleggen en die meestal verre van noodzakelijk zijn. Hou eens grote kuis in uw tijdsbesteding! Moet u vandaag echt gaan shoppen? Vriendelijk zijn en tijd investeren in iemand die u eigenlijk overlast bezorgt, is dat echt wat u wil?

Hou dus grote kuis… Bedenk dat tijd zeer waardevol is: het is misschien het waardevolste waarover u beschikt. Beschouw tijd als een schat die u moet koesteren. Laat anderen geen beslag leggen op uw tijd en laat u ook niet leiden door de reclame die u tot verkeerde beslissingen zou kunnen dwingen.

Vraag u af wat het belangrijkste is: tijd voor uzelf hebben of een blinkende badkamer? Als u zich regelmatig dergelijke vragen stelt, zult u zeer snel het antwoord kunnen geven… wat het antwoord ook moge zijn. Daarna handelt u naargelang het gegeven antwoord.

 

Wees geen pietje-precies

Als u alles perfect wil doen, zult u driemaal meer tijd nodig hebben dan wat echt noodzakelijk is. Denk eraan dat overdaad schaadt, of zoals men dat in andere talen zegt, dat "het betere de vijand is van het goede". Door te blijven muggenziften over details en door niet te kunnen relativeren, verliest u de hoofdzaak uit het oog… Bovendien verknoeit u een deel van de tijd, die u beter zou kunnen gebruiken om uw dromen waar te maken. Besef nu eens eindelijk dat u niet altijd perfect kunt zijn!

 

Artikel gepubliceerd door op 07/03/2011

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Stress en tijdbeheer: de gulden middenweg

Vindt u het artikel interessant?