Een beter en stressloos tijdbeheer… Bestaat dat?

Geüpdatet door Dr Catherine Solano op 07/03/2011 - 17h16
-A +A

PUB

Laat u niet overdonderen door dringende zaken

Er zijn zaken die dringend moeten gebeuren en andere die belangrijk zijn. Jammer genoeg haalt het dringende karakter van bepaalde zaken het soms van wat belangrijker is. Laten we het werk als voorbeeld nemen: stel dat uw baas een dossier dringend wil afsluiten. Dat dringende karakter is eigenlijk niet uw probleem. Op datzelfde ogenblik heeft een van uw kinderen u nodig. Zorg ervoor dat u voorrang geeft aan wat VOOR U een prioriteit is en niet aan wat een prioriteit is voor uw baas. Wees u daarvan bewust zonder u schuldig te voelen. Tracht altijd het hoofd koel te houden door de zaken in hun juiste context te plaatsen. Denk aan de motivatie die u leidt om bepaalde dingen te doen en u zult gemakkelijk kunnen uitmaken wat voor u het belangrijkste is.

 

Maak plannen op lange termijn

Het is niet alleen het dringende karakter van bepaalde dingen dat u stress bezorgt. Een gebrek aan planning, met andere woorden werken zonder langetermijnperspectieven, kan u het gevoel geven dat u uitgeput raakt. Neem de tijd die nodig is om na te denken over uw leven. Slagen in het leven, wat betekent dat voor u? Wat wil u hier op aarde bewerkstelligen? Waar en hoe ziet u uzelf over vijf, tien, vijftien of twintig jaar? Of misschien nog later? Door ver in de toekomst te kijken, leert u het heden relativeren, wat tot gevolg heeft dat uw stressniveau zal dalen… en dat u het gevoel zal hebben dat uw leven geslaagd is omdat het evolueert in de door u gewenste richting.

 

Initialement publié par Dr Catherine Solano le 07/03/2011 - 17h15 et mis à jour par Dr Catherine Solano le 07/03/2011 - 17h16
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB