Een beter en stressloos tijdbeheer… Bestaat dat?

Geüpdatet door Dr Catherine Solano op 07/03/2011 - 17h16
-A +A

PUB

Geef de voorrang aan wat echt belangrijk is

Wat is voor u het belangrijkste? Het welzijn van uw gezin? Uw professionele loopbaan? Meer verdienen? Nuttig zijn voor de mensheid? U moet uzelf die vraag stellen en ze ook beantwoorden. Zodra u weet wat uw drijfveer is, kunt u uw agenda nemen en plaatsmaken voor het belangrijkste. Als uw relatie voor u het belangrijkste is, maak dan wat extra tijd vrij voor u en uw partner. Zijn de kinderen het belangrijkste, voorzie dan tijd om met hen een aantal dingen te doen. Schrijf de data op van de ouderavonden of van hun sportwedstrijden die u wenst bij te wonen.

Stel u regelmatig opnieuw de vraag wat voor u op dat ogenblik het belangrijkste is! Prioriteiten kunnen inderdaad veranderen en het is belangrijk dat u uw agenda in functie daarvan regelmatig kunt aanpassen.

 

Stel lijstjes op

Noteer al wat u te doen hebt en schrijf er telkens bij hoe belangrijk dat item is. Kruis vervolgens aan wat u gedaan hebt. Door uw lijst te overlopen, bent u de situatie de baas en u kunt bovendien de taken schrappen die u overbodig lijken. Zo maakt u meer tijd vrij voor wat echt belangrijk is.

 

Initialement publié par Dr Catherine Solano le 07/03/2011 - 17h15 et mis à jour par Dr Catherine Solano le 07/03/2011 - 17h16
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB