Een beetje suiker, mijn hartje?

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 24/02/2004 - 00h00
-A +A

PUB

Kan je teveel aspartaam gebruiken?

Nog zo'n broodje aap: er bestaat geen enkel risico: geen kanker, geen hartziekten. U kan er dus in alle gemoedsrust gebruiken voor de koffie, thee en zelfs in poedervorm bij melkproducten.

Hoed u voor de combinatie vet en suiker

Daar schuilt het gevaar in voedingsmiddelen: met gesuikerde room, taartjes en luxebroodjes moet u oppassen. Niet-vette, gesuikerde voedingsmiddelen zijn daarentegen aangenaam en gezonder. Bij het ontbijt kan u, als u van zoetigheid houdt, bijvoorbeeld zoveel lekker brood eten als u wil met goede jam of honing. Als de producten goed zijn, zal u snel merken dat boter niet veel smaak toevoegt en daar zal u zich voordeel bij doen. Hetzelfde geldt voor het vieruurtje met brood en een stukje chocola. Fruit en sorbet, magere en gesuikerde verse kaas met vruchtenmoes of jam zijn desserts die u geregeld mag gebruiken.

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 24/02/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB