Een aantal misvattingen over cellulitis

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/04/2015 - 11h29
-A +A

Cellulitis is een normaal fenomeen, meestal van hormonale oorsprong, dat 80 van alle vrouwen treft, ongeacht hun leeftijd of lichaamsgewicht.

Wat weet u over deze kwaal waar vrouwen doorgaans een hekel aan hebben?

1) Cellulitis ontstaat onder invloed van hormonen.

Onder invloed van de hormonen slaan de vetcellen (adipocyten) meer vet op en zetten ze uit. Daardoor worden de lymfevaten samengedrukt, die de afvalstoffen moeten elimineren. De lymf kan haar uitscheidingsfunctie niet langer vervullen, wat de retentie van water en toxines bevordert.

2) Cellulitis is geen vet.

Cellulitis ontstaat als de vetcellen vet opslaan en daardoor uitzetten. Dat veroorzaakt ook waterretentie, maar cellulitis is wel degelijk vetophoping.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 19/05/2005 - 00h00 en geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/04/2015 - 11h29
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Lipolyseverbod: wat zijn nu de oplossingen tegen cellulitis? Geüpdatet op 06/06/2011 - 18h57

Onlangs werd in Frankrijk de lipolyse behandeling van cellulitis verboden. Ook al is deze techniek in België legaal, toch past het zeer voorzichtig te zijn. We moeten ons nu dus afvragen op welke methoden we nog een beroep kunnen doen in de strijd te...

Behandelingen voor cellulitis: wat werkt en wat niet? Gepubliceerd op 29/09/2016 - 09h30

Laten we er geen doekjes om winden: aan cellulitis is niet zo heel veel te doen. Geen van de remedies heeft ook een blijvend resultaat. Toch worden er heel wat oplossingen aangeboden! We scheiden het kaf van het koren.

Cellulitis: niet alleen genetisch! Geüpdatet op 22/04/2008 - 00h00

Is cellulitis erfelijk? Gedeeltelijk wel. Als u wilt weten hoe u oud zult worden, dan ligt het antwoord vaak bij moeders en grootmoeders. Maar dat is nog geen reden om te denken dat u er zelf niets aan kan of hoeft te doen!

Cellulitis op elke leeftijd Geüpdatet op 12/02/2008 - 00h00

Cellulitis is over het algemeen een zorg van volwassen vrouwen. De aandoening wordt nochtans beïnvloed door elementen die teruggaan op de kindertijd. Enkele daarvan zijn perfect te beheersen… en verkleinen dus het risico dat u later cellulitis krijgt...

Meer artikels