Dyshidrosis

Gepubliceerd op 18/09/2003 - 00h00
-A +A

Hieronder verstaat men een blaasjesaandoening aan handen en voeten met een eczeemachtig karakter. De naam duidt op een gestoorde functie van de zweetklieren.

PUB

Vooral de dikke hoornlaag aan handpalmen en voetzolen geeft aan de vorming van de blaasjes die niet door kunnen breken, een zeer bepaald karakter. De aandoening treedt in de regel symmetrisch op en moet als eczeem worden beschouwd.Men kent bij dit eczeem ook een droge vorm, de dyshidrosis sicca, die vooral in de zomer in de handpalmen en aan de vingers kan optreden. De vochtafscheiding is hierbij te gering om blaasjes te geven. Men ziet een schilfering optreden om randvormig opstaande schilferkragen.

Gepubliceerd op 18/09/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Misschien is het wel eczeem? Gepubliceerd op 24/06/2016 - 17h09

Eczeem , vandaag vaker atopische dermatitis genoemd, is een huidaandoening die veel voorkomt bij kleine kinderen, maar soms wordt ze pas op volwassen leeftijd vastgesteld. Hoe herkent u ze?

Overdadig zweten: de oplossing met Botox Geüpdatet op 22/05/2015 - 16h21

Overdadig zweten is volkomen goedaardig, maar berokkent nogal wat mensen flink wat hinder in het dagelijkse functioneren. Voor de meeste mensen volstaan deodorants om de zweetproductie te stoppen en geurtjes te verdoezelen, maar mensen met hyperhydro...

Meer artikels