Druivencrème

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Type :
desserts

Ingrediënten
Voor 4 à 6 personen
2 à 3 kg druiven
80 g gepelde noten
50 g maïszetmeel
10 cl koud water
1 koffielepel vloeibare karamelsaus
1 koffielepel kaneel in de vorm van poeder

Was de druiven en pers ze tot u 1 liter gefilterd druivensap bekomt. Giet het sap in een pan en verwarm het tot het lichtjes gaat borrelen. Zet het vuur zachter en laat het sap inkoken op een laag vuurtje totdat er 75 cl sap overblijft. Hak de noten.

Leng het maïszetmeel aan met koud water en voeg het toe aan het kokende sap en klop stevig. Met de pan nog altijd op het vuur voegt u de karamelsaus toe, de kaneel en de helft van de grof gehakte noten. Goed mengen.

Haal de pan van het vuur en laat de crème afkoelen. Giet de crème in glazen of schaaltjes. Strooi er de rest van de noten overheen. Zet de glazen of de schaaltjes 2 à 3 uren in de ijskast. Koel opdienen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB