Drugs opsporen in een plasje

Gepubliceerd door Dr. Peter Mareen op 24/02/2004 - 00h00
-A +A

8% van de jongeren gebruikt minstens één keer per week drugs. Ouders zijn meestal zeer bezorgd wanneer zij vermoeden dat hun kind drugs gebruikt. Erover praten is de boodschap. Een urinetest kan een controlemiddel zijn.

Cannabis

De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen bevroeg in de eerste helft van 1999 bijna 48.000 leerlingen in middelbare scholen. Uit dit onderzoek blijkt dat 8% van hen minstens één keer per week drugs gebruikt. Bijna 12% gebruikt minder dan één keer per week drugs. Het gaat vooral om cannabis (marihuana of hasjiesj).

Urinetest als oplossing?

Het is voor ouders moeilijk om louter op basis van gedrag of uiterlijk af te leiden of hun kind drugs gebruikt of ermee gestopt is. Een urinetest lijkt een oplossing om hierover duidelijkheid te krijgen. Biedt het werkelijk de uitweg voor dit delicate probleem of pakt u het beter anders aan?

Gepubliceerd door Dr. Peter Mareen op 24/02/2004 - 00h00 Vereniging voor alcohol en andere drugproblemen. Drugs en urinetesting. Een folder voor ouders. www.druglijn.be
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Cannabis: de voorkeur van de Belgen Geüpdatet op 01/04/2002 - 00h00

Zopas werd het Belgian National Report on Drugs 2001, een rapport van het Instituut voor Volksgezondheid over drugs, gepubliceerd. De situatie wordt alsmaar onrustwekkender: het gebruik van illegale drugs blijkt alsmaar toe te nemen.

Risicofactoren van hepatitis C: een stand van zaken Geüpdatet op 29/10/2002 - 00h00

De risicofactoren van overdracht van het hepatitis-C-virus (HCV) zijn veranderd. Vóór 1992 werd de besmetting vooral opgelopen door het gebruik van intraveneuze drugs en bloedtransfusies. Nu is de lijst nog langer.

Hoe groot is uw risico op SOA’s? Geüpdatet op 17/10/2011 - 15h35

Met deze test wordt het risico vastgesteld op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) . Ze richt zich niet tot mensen die in een stabiele en vaste relatie leven en sinds lang aan elkaar trouw zijn. Ze is eerder bedoeld voor mensen die – al dan niet...

Meer artikels