Drugs: op het internet is alles te krijgen

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 10/02/2002 - 00h00
-A +A

U gelooft het wellicht niet, maar u kan alle drugs op het internet vinden. Het doel: informeren, maar ook verkopen...

PUB
Overzicht

Meerdere internetsites geven een indrukwekkende massa informatie over nieuwe drugs: van de wijze van productie tot de wijze van gebruik. De sites zijn wel in het Engels, maar mits een kleine inspanning zou dat geen probleem mogen zijn.Wij willen hier geenszins het gebruik van drugs promoten, maar u inlichten over het bestaan van dergelijke sites zodat u maatregelen kan nemen om jongeren de toegang te ontzeggen. Op sommige sites kan u zelfs rechtstreeks verdovende middelen aankopen en per post toegestuurd krijgen. Dat is uiteraard illegaal.

Illeg@al?

Men kan dan ook vragen stellen over de efficiëntie van de diensten voor drugspreventiebeleid. Ook in ons land worden bepaalde inhalatieproducten verkocht in erkende zaken. Denken we maar aan poppers. Poppers verwijden de bloedvaten en kunnen een effect hebben op de bewustzijnstoestand, maar worden meestal gebruikt voor hun effect op de seksuele activiteit bij mannen. Bij ons zijn poppers dan ook verkrijgbaar in seksshops.

Poppers zijn weliswaar geneesmiddelen, maar hebben niet het statuut ervan. Het zijn ook geen voedingsmiddelen. Net zoals vele andere nieuwe drugs vallen poppers dus onder geen enkele categorie. Daarmee zitten we aan de limiet van de legaliteit. Feit is dat poppers vaak ongestraft in omloop zijn.Maar je kan maar beter zo goed mogelijk op de hoogte zijn en erover spreken met personen die verstrikt zouden kunnen raken in de netten van dealers dan de ogen te sluiten en de feiten te ontkennen.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 10/02/2002 - 00h00 volgens een dossier dat door Alain Lallemand in "Le Soir" van 1/02/02 werd gepubliceerd
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Cannabis: de voorkeur van de Belgen Geüpdatet op 01/04/2002 - 00h00

Zopas werd het Belgian National Report on Drugs 2001, een rapport van het Instituut voor Volksgezondheid over drugs, gepubliceerd. De situatie wordt alsmaar onrustwekkender: het gebruik van illegale drugs blijkt alsmaar toe te nemen.

Drugs opsporen in een plasje Geüpdatet op 24/02/2004 - 00h00

8% van de jongeren gebruikt minstens één keer per week drugs. Ouders zijn meestal zeer bezorgd wanneer zij vermoeden dat hun kind drugs gebruikt. Erover praten is de boodschap. Een urinetest kan een controlemiddel zijn.

De Europese Unie steunt initiatieven tegen drugs Geüpdatet op 12/04/2010 - 00h00

De Europese Unie lanceerde in 2009 een driejarig Drugsactieplan . Het doel is oplossingen te zoeken voor het drugs probleem, maar de Unie geeft er de voorkeur aan het initiatief te laten aan particulieren, verenigingen en zelfs ondernemingen in plaat...

Meer artikels