• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  3 mening
 • Commentaren (0)

Droogvoer of natvoer: hoe maakt u de juiste keuze?

Droogvoer of natvoer: hoe maakt u de juiste keuze? Droogvoer, blikvoer, versheidszakjes: er is heel wat keuze als het om honden- en kattenvoer gaat. Droogvoer heeft echter heel wat voordelen, zowel voor uzelf als voor uw troeteldier.

Het verschil tussen droog- en natvoer zit in het watergehalte. Droogvoer heeft een behandeling gekregen waardoor het een groot deel van zijn vocht verliest, terwijl natvoer zijn vochtigheid behoudt. Natvoer bevat meestal 68 tot 78 % water, droogvoer slechts 8 tot 10 %. Maar opgelet: welk soort voeding u ook kiest, u mag nooit vergeten dat alle levende wezens een vitale behoefte hebben aan water. Uw huisdier moet dan ook voortdurend toegang hebben tot fris en zuiver drinkwater. Het spreekt vanzelf dat dieren die droogvoer krijgen, meer water nodig hebben omdat die slechts in geringe mate in hun eten zit!

Wat verkiezen onze viervoeters?

Katten hebben over het algemeen een voorkeur voor natvoer. Een kat die echter van in het begin droogvoer krijgt, past zich perfect aan! Toch moet u een keuze maken tussen droog- en natvoer. Het is namelijk af te raden om katten beide soorten voeding voor te schotelen, anders zijn ze geneigd om meer te eten, waardoor ze onvermijdelijk bijkomen! De meeste honden van hun kant zijn niet moeilijk en aanvaarden probleemloos beide voedingstypes. Wel opgelet voor slechte eetgewoonten, want die zijn altijd moeilijk te corrigeren.

De voordelen van droogvoer

Droogvoer biedt tal van voordelen: het is meestal goedkoper dan conserven, wat toch een aanzienlijke troef is als u van grote honden houdt. Bovendien bewaren ze langer dan natvoer. Een blik natvoer moet immers 24 uur na opening verbruikt worden, terwijl zakken droogvoer wekenlang bewaard kunnen worden op een droge plek! Ten slotte hoeft droogvoer niet koel bewaard te worden, wat alvast onaangename geurtjes in de koelkast vermijdt.

Artikel gepubliceerd door op 17/08/2004

Vindt u het artikel interessant?