Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste

Drie sleutelvragen bij een dreigende relatiebreuk

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 20/10/2015 - 11h49
-A +A

Een koppel dat al lang samen is, heeft hoe dan ook zware crisissen doorstaan. Soms staat de relatie daardoor zelfs op springen. Hoe kan zo'n koppel de juiste beslissing nemen?

En welke vragen moeten beide partners zich stellen om een klaardere kijk te krijgen op hun probleem?

Kunnen we samen gelukkig zijn?

Het antwoord ligt niet altijd voor de hand. Beide partners moeten rekening houden met hun beperkingen. Het antwoord kan ook negatief zijn, afhankelijk van hun wensen en verzuchtingen. "Nee, het soort leven dat jij wilt, kan mij niet gelukkig maken. Ik heb een andere leefomgeving nodig dan jij." Soms blijkt integendeel duidelijk dat er weliswaar communicatieproblemen zijn, maar dat beide partners hetzelfde willen en vaststellen dat ze wel degelijk samen gelukkig kunnen zijn.

Kunnen we elk de nodige inspanningen leveren om samen gelukkig te worden?

Het ligt immers voor de hand dat in crisisperioden ieder water in de wijn moet doen en een stap moet zetten in elkaars richting. Kan dat? Als je me iets vraagt, en ik weet dat ik er niet op kan antwoorden, dan moet ik je dat eerlijk zeggen. "Jij wilt dat wel, maar ik kan het niet, wegens mijn karakter, mijn morele principes of om andere redenen…"

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 13/12/2005 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 20/10/2015 - 11h49
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Meer artikels