Drie oefeningen voor een slanke lijn

Geüpdatet door Thérèse Dupont, gezondheidsjournaliste op 03/03/2014 - 15h31
-A +A

Het is perfect mogelijk om een slankere taille te kweken en een jong en vrouwelijk figuur behouden. Hieronder vindt u enkele bijkomende oefeningen voor een soepele, strakke en slanke taille.

PUB

Oefeningen voor de slanke lijn: Enkele raadgevingen vooraf

Sommige technieken met draaibewegingen moeten met de nodige voorzichtigheid worden uitgevoerd door mensen die last hebben van misvormde wervels, spierzwakte of een broze rug. Vraag uw arts in dat geval liever eerst om raad.

Bruusk uitgevoerde draaibewegingen kunnen een verrekking van een ligament veroorzaken of zelfs een wervel doen verschuiven. Een goede raad voor iedereen: begin de oefeningen langzaam en voer de draaibeweging nooit maximaal uit. Deze eenvoudige voorzorg bij de eerste tien bewegingen (voor elk type oefening) vervangt de opwarming.

 

Oefening voor een slanke taille nr. 1: Zijwaartse buigingen

Ga rechtop staan, de benen gespreid en lichtjes gebogen, het hoofd goed recht en de handen in de zij. Buig uw bovenlichaam zijwaarts, afwisselend naar rechts en naar links, en ga elke keer weer mooi rechtop staan. Uw bekken mag niet mee bewegen en uw rug mag niet krommen. Als u een broze rug hebt, zet u uw onderrug beter wat hol. Breng daarvoor uw bekken naar voren.
Doe 30 buigingen respectievelijk links en rechts, 4 keer per week.

Tips:

  • Doe de oefening op uw eigen tempo.
  • Adem uit door de mond als u buigt en adem via de neus in als u weer rechtkomt.
  • Als u kwetsbare kniegewrichten hebt, houd u uw voeten beter mooi evenwijdig en niet naar buiten gekeerd.
  • In plaats van uw handen in uw zij te zetten, kunt u ook in elke hand een halter nemen (0,5 tot 2 kilo). Hou dan uw arm soepel langs uw lichaam.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 22/02/2010 - 00h00 et mis à jour par Thérèse Dupont, gezondheidsjournaliste le 03/03/2014 - 15h31

Lydie Raisin, "Sport, soyez efficace!", uitgeverij Leduc.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
En 1, 2, 3 : train uw spieren voor de computer ! Geüpdatet op 24/10/2011 - 16h32

U zit alleen voor uw computer , en uw collega's denken dat u geconcentreerd aan het werk bent? En inderdaad, u bent aan het werk... met het trainen van uw spieren ! Doe deze oefeningen op regelmatige basis, daarna stilaan alle dagen, met voorkeur voo...

U neemt geen trappen? Train uw spieren dan in de lift ! Geüpdatet op 11/10/2011 - 10h26

Isoleer uzelf in de lift om deze oefeningen in alle discretie uit te voeren... We zijn vertrokken ! Doe deze oefeningen eerst een keer om de drie dagen, dan eens om de twee dagen en tenslotte iedere dag: het resultaat zal niet achterwege blijven en a...

Afslankoefeningen voor mannen Gepubliceerd op 06/12/2010 - 00h00

Welke oefeningen zijn goed om van uw vetrolletjes af te raken? En om strakke buikspieren te kweken? Hieronder vindt u 3 types van oefeningen - buikspieroefeningen incluis - om rustig bij u thuis te doen. Hoe vaker u ze doet, hoe beter de resultaten!

Meer artikels