Draag zorg voor uw tandprothese

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 09/04/2013 - 14h13
-A +A

Volgens een recente studie, uitgevoerd door een merk onderhoudsproducten, heeft meer dan één vierde van de Belgen een tandprothese.

Eén derde daarvan is jonger dan 50 jaar.

Tandverzorging is een onderwerp waarvan de meeste mensen goed op de hoogte zijn, maar de verzorging die een tandprothese of kunstgebit nodig heeft, zorgt voor veel meer vraagtekens. Een woordje uitleg...

PUB

Een tandprothese poetsen: zoals de tanden?

Het onderhoud van een kunstgebit verschilt niet zo erg veel van het poetsen van een gewoon gebit. Het gebruik van een tandenborstel is doeltreffend en de handelwijze is identiek. Ook de frequentie verschilt niet, aangezien aangeraden wordt de tandprothese na elke maaltijd te reinigen.

Toch zijn er ook een aantal verschillen. De hars waaruit een tandprothese gemaakt is, is niet zo sterk als het tandglazuur van de echte tanden. Het is dus logisch dat men dan ook voorzichtiger moet zijn bij het poetsen.

Er bestaan zachtere tandenborstels, die verkrijgbaar zijn bij uw apotheker, alsook aangepaste reinigingsproducten die minder sleet veroorzaken dan gewone tandpasta's.

Tandprothesen 's nachts

Er is geen reden om 's nachts een kunstgebit uit te doen. Als het gebit perfect past en geen ongemak veroorzaakt, moet u het niet uitdoen. Dat is trouwens, volgens de studie uitgevoerd door Corega, het geval bij 69% van de Belgen.

Als u uw kunstgebit toch liever uitdoet, dan moet het wel vochtig blijven. Een glas water kan daar perfect voor dienen.

De producten die u aan dat water kunt toevoegen, worden echter niet altijd aangeraden. Uw tandarts zal u met genoegen nog meer tips geven.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 10/08/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 09/04/2013 - 14h13

Perscommuniqué Corega. Paul Jans, tandtechnicus in Brussel.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Uw tanden, uw leeftijd en uzelf! Geüpdatet op 10/05/2010 - 00h00

Wanneer men ouder wordt, zorgen de tanden soms voor meer problemen, zelfs wanneer ze al vervangen zijn door een kunstgebit. Toch blijven ze uiterst belangrijk, ook wanneer we zeer oud worden. Wat gebeurt er met onze tanden en hoe moeten we er goed vo...

Het abc van het tandenpoetsen bij kinderen Geüpdatet op 02/01/2008 - 00h00

Dat tandenpoetsen een absolute noodzaak is, daarvan is zeker iedereen overtuigd. Dat onze kinderen zich zo snel mogelijk met tandenpoetsen vertrouwd moeten maken, zal ook wel iedereen weten. Maar hoe moet dat gebeuren, op welke leeftijd en waarmee? D...

Meer artikels