Doktersbezoek duurder, ziekenhuisverblijf goedkoper!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/10/2013 - 17h55
-A +A

Een nieuw akkoord tussen artsen en ziekenfondsen bekrachtigt de veranderingen die we volgend jaar in de gezondheidszorg mogen verwachten.

PUB

Doktersbezoek geïndexeerd

Net als bij de huurprijzen en de lonen van werknemers wordt de prijs van een doktersbezoek (huisarts en specialist) vanaf volgend jaar geïndexeerd. Uw dokter mag dus vanaf 1 januari 2014 zijn tarief lichtjes optrekken – met 1,39% om precies te zijn.

Ziekenhuiskosten dalen

Een ziekenhuisopname zou dan weer minder moeten gaan kosten. Het is de bedoeling dat er een einde komt aan bepaalde gebruiken:

  • Een patiënt die op tien dagen tijd twee keer naar het ziekenhuis gaat, zou voortaan maar één keer de forfaitaire kosten voor verzorging mogen betalen.
  • De kosten van de ziekenhuisopname worden voortaan berekend op basis van het aantal overnachtingen en niet meer op basis van het aantal dagen dat een patiënt in het ziekenhuis is.
Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/10/2013 - 17h55

Le Vif

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Voedselallergieën: nog altijd in opmars... Geüpdatet op 07/02/2006 - 00h00

Het aantal voedselallergieën zou de voorbije twintig jaar nagenoeg verdubbeld zijn. Vermijding blijft vandaag dan ook de beste preventie, plus langdurige borstvoeding en voedingsdiversificatie vanaf zes maanden, niet vroeger...

Haaruitval... pruiken terugbetaald Geüpdatet op 03/06/2002 - 00h00

Pruiken zullen worden terugbetaald voor iedereen die lijdt aan haaruitval ongeacht of de haaruitval te wijten is aan een medische behandeling of niet. Daarvoor wordt een extra budget van € 750.000 uitgetrokken.

Meer artikels