Dof haar? Geef het zijn glans terug!

Geüpdatet door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 09/01/2012 - 16h25
-A +A

Een mooi kapsel is een verleidelijke troef, maar soms wordt dat effect tenietgedaan omdat het haar er dof uitziet. Dat is jammer, want enkele eenvoudige kneepjes volstaan al om het weer te doen glanzen.

PUB

Wat is dof haar?

dof haar is haar dat het licht opslorpt in plaats van het terug te kaatsen. Dat komt omdat de haarschubben uiteen staan en niet gesloten zijn en tegen de cuticula (het buitenste deel van de haarschacht) aan liggen, zoals het geval is met gezond haar. Dat kan te wijten zijn aan diverse factoren. Voedingstekorten (ijzer, vetzuren, vitamine B,…) of een neiging tot droog haar zijn veel voorkomende oorzaken, maar dof haar kan ook veroorzaakt worden door ongeschikte verzorgingsproducten of agressieve behandelingen.

Intensief gebruik van de haardroger, veelvuldige ontkleuringen en onbeschermde blootstelling aan de zon zijn de meest voorkomende vormen van slechte en te mijden behandelingen.

Vervang deze aanpak door een zachte en aangepaste verzorging en vraag uw kapper om raad voor de snit en de kleur van uw haar.

 

Kleuringen om dof haar te vertroetelen

Een kleuring is een goede manier om dof haar tegen te gaan, op voorwaarde dat het met geschikte producten gebeurt.

De nieuwe generatie producten voor kleuringen helpt de pigmenten en polymeren om de geopende haarschubben te stuiten, waardoor het licht veel meer in het haar gaat spelen. Kies indien mogelijk goudkleurige of koperen tinten. Die zijn van nature minder dof dan de askleurige tinten.

Mijd volledige ontkleuringen. Die veranderen het haar en maken ze droog en dof.

Mèches die minder dan 50% van het kapsel dekken, zijn dan weer wel interessant omdat ze een gouden glans geven zonder het haar te beschadigen.

Overdrijf er wel niet mee (om de 3 maanden is het maximum) en denk erom dat haar met mèches altijd gekleurd haar blijft en dus extra verzorging vraagt.

Om te voorkomen dat gekleurd haar dof wordt, moet u speciale producten voor gekleurd haar gebruiken en na het wassen ook steevast een conditioner gebruiken.  Spoel deze producten altijd zorgvuldig uit uw haar, want restjes kunnen uw haar dof maken.

 

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 09/01/2012 - 16h25 et mis à jour par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 09/01/2012 - 16h25

Met dank aan Alain Denis van Maison Roger voor zijn medewerking

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Dof haar? Geef het zijn glans terug! Gepubliceerd op 30/04/2013 - 13h46

Waarom wordt haar dof? Haarkleuringen, te veel zon, te vaak drogen met de haardroger of gewoonweg voedingstekorten... kunnen het haar dof maken. Volg onze tips en raadgevingen om uw haar zijn glans terug te geven.

Waarom moeten we ons haar borstelen? Gepubliceerd op 06/09/2010 - 00h00

Elke dag uitvoerig en zacht uw haar borstelen, is goed, gewoon omdat dankzij deze herhaalde bewegingen de natuurlijke oliën zich over het hele haar kunnen verspreiden om het te voeden en te doen glanzen. Bovendien stimuleert borstelen de microcircula...

Broos, brekend en dof haar: wat doe ik eraan? Geüpdatet op 17/10/2014 - 12h50

Ze breken makkelijk, zijn broos en dof, enz. Loopt u er in dit stralende herfstweer ook met futloos haar bij? Dan is er voor u goed nieuws, want er zijn nog andere oplossingen dan naar de kapper te gaan en uw haar te laten knippen. Hieronder vindt u...

Meer artikels