Doe-het-zelven en ongevallen: vijf voorzorgsmaatregelen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 20/05/2008 - 00h00
-A +A

Knutselen of doe-het-zelven is in en gebeurt tegenwoordig zo ecologisch mogelijk. Jammer genoeg, is deze aangename hobby ook dikwijls de aanleiding van ongevallen: zich ergens stoten, zich verbranden, stof of een product in de ogen krijgen, zijn voorvallen die steeds vaker voorkomen en die nochtans altijd te vermijden zijn! Neem uw voorzorgen voordat u aan het werk gaat.

PUB

1) Goede werktuigen

Wanneer werktuigen onaangepast of defect zijn, vergroten ze de risico's op een ongeval. Naargelang het werk dat u moet uitvoeren, doet u er dus goed aan ze zorgvuldig uit te kiezen en aandachtig te controleren of ze in goede staat verkeren. Het spreekt ook vanzelf dat u ze correct moet gebruiken, dat u een gemakkelijke houding moet aannemen en dat u zich volledig op de uit te voeren taak moet concentreren.

2) Nooit werken zonder bescherming

Handschoenen, een masker, een bril, oordopjes of een beschermende helm tegen lawaai, kniebeschermers, veiligheidsschoenen, enz. zijn allemaal toebehoren die men absoluut moet gebruiken. Wanneer u schuurt, afbijt, schildert of lijmt, moet u er speciaal op letten dat u niets in de ogen krijgt en dat u geen gevaarlijke producten inademt (chemische producten, houtstof): een masker en een bril zullen uw luchtwegen en uw ogen beschermen. Een geluiddempende helm of oordopjes zijn eveneens onontbeerlijk zodra u gebruikmaakt van een lawaaierig elektrisch apparaat.
Uiteraard moet lang haar goed vastgemaakt worden wanneer u begint te werken. Bij de keuze van uw kledij, moet u ervoor zorgen dat u geen te ruime kledingstukken draagt die voor problemen kunnen zorgen, maar ook geen te spannende kledij die uw bewegingen zou kunnen hinderen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 20/05/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Een bril om u (nog) mooier te maken Gepubliceerd op 31/12/2013 - 07h32

Of het nu gaat om een gewone bril of een zonnebril, brillen zijn 'in'. We hebben voor u een aantal aandachtspunten verzameld om u te helpen een bril te kiezen die u onweerstaanbaar zal maken.

Meer artikels