Dilatatie en Curettage

Gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Gynaecologische ingreep waarbij met een instrument eerst de baarmoedermond wordt verwijd (dilatatie) en vervolgens met een curette het slijmvlies van de baarmoeder wordt verwijderd (curettage). Kortheidshalve wordt de ingreep aangeduid met D&C.De curette is een lepelvormig instrument met scherpe randen. Men kan hiermee ziekelijk veranderd slijmvlies of achtergebleven resten van een bij een miskraam afgestoten vrucht verwijderen.Curetteren gebeurt ook om de oorzaak van onregelmatig bloedverlies uit de vagina of bloedverlies na de menopauze vast te stellen.

Gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Mollusca contagiosa: besmettelijke puistjes Gepubliceerd op 09/09/2015 - 13h05

Mollusca contagiosa ? Een naam die u vertrouwd in de oren klinkt? Met reden, want het gaat hier om een zeer frequente huidaandoening die vooral voorkomt bij kinderen. Wat is mollusca contagiosa ? Hoe raakt men besmet? Hoe behandelen?

Besmettelijke puistjes Geüpdatet op 03/06/2003 - 00h00

Mollusca contagiosa: een naam die u vertrouwd in de oren klinkt? Met reden, want het gaat hier om een zeer frequente huidaandoening die vooral voorkomt bij kinderen. Een overzicht van de bestaande behandelingen.

Meer artikels