Diëten en eetgewoonten: weet u hoe fouten te vermijden?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 31/01/2012 - 11h21
-A +A

Goed, gezond en evenwichtig eten valt aan te leren! Fouten kunnen we allemaal maken, maar het is nooit te laat om bij te sturen en onze eetgewoonten te verbeteren. Spoor uw voedingsfouten op en stel uw koers bij. Het zal uw gezondheid en uw conditie ten goede komen!

U werkt meestal met:

Koolzaadolie.

Dit is het allicht bekende verhaal van omega 3 en omega 6, twee groepen van meervoudig onverzadigde vetzuren.

Bij een teveel aan omega 6 treedt deze laatste groep in concurrentie met omega 3. En dat is precies wat er vandaag aan de hand is. Daarom is het ook aan te raden om meer omega 3 te gebruiken (koolzaadolie, walnotenolie, vis…) en minder omega 6. Die laatste groep zit vooral in industrieel bewerkte producten zoals taart, gebak, koffiekoeken, beignets… en ook in zonnebloemolie!

 

Rood vlees:

Mag, maar met mate.

Rood vlees mag zeker nog altijd op het menu staan, maar het is aan te raden om de magerste stukken te kiezen en het gebruik ervan af te wisselen met wit vlees en vis. Opgelet: een stuk vlees of iets soortgelijks bij elke maaltijd (middag- en avondmaal) is niet nodig. Maak bijvoorbeeld eens peulvruchten klaar. Ook die leveren eiwitten.

Rood vlees is een interessante leverancier van ijzer, en vrouwen durven al eens ijzer te kort hebben.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 31/01/2012 - 11h21
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Omega 3 en omega 6: een subtiel evenwicht Geüpdatet op 19/04/2010 - 00h00

Iedereen heeft het over omega 3 , de waardevolle vetzuren die we tekortkomen en waarvan de effecten zo heilzaam zijn voor de gezondheid. Het volstaat nochtans niet de aanvoer van omega 3 te verhogen om te genieten van de voordelen ervan. Hoe komt dat...

Plantaardige olie: de wraak van omega 6... Gepubliceerd op 10/03/2015 - 16h47

De voorbije jaren zijn de omega-3-vetzuren de hemel in geprezen, en dat ten koste van de omega-6-vetzuren die als schadelijk werden bestempeld voor hart en bloedvaten. De American Heart Association (AHA) heeft onlangs een wetenschappelijk advies gepu...

Omega 3? Goed, maar niet om het even wat! Geüpdatet op 09/11/2009 - 00h00

Omega 3-vetzuren zijn allemaal goed voor de gezondheid, maar sommige - de omega 3-vetzuren met lange keten (EPA en DHA) - bieden nog meer voordelen voor de gezondheid. Als u de verschillende soorten omega 3-vetzuren leert herkennen, zult u nog meer v...

Meer artikels