• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Getuigenissen (0)

Dieet: kunnen we zondigen toestaan?

Dieet: kunnen we zondigen toestaan?

Diëten doe je niet zomaar in twee weken.

Je eetgewoonten en levensstijl veranderen, is een langetermijnproject, en onderweg struikelt iedereen vroeg of laat al eens.

Dat hoeft echter niet per se een mislukking te betekenen. Tekst en uitleg...

Tijdens een dieet: zondigen of hervallen?

Stel: iemand wil op lange termijn vermageren, maar zondigt af en toe, met andere woorden: hij of zij houdt zijn dieet niet altijd vol. We hebben het dan niet over de zoetigheidjes die men zichzelf af en toe gunt en die zelfs nodig zijn om door te zetten.

Nee, het gaat om echt 'controleverlies', om overdaad. Dat kan variëren van te overvloedige maaltijden tot echte vreetbuien of boulimie (twee grote pakken chips verorberen, zich volproppen met vette fastfood, de koelkast leegplunderen enz.).

Iedereen die wil afslanken, weet echter dat zoiets onvermijdelijk is. Niemand ontsnapt eraan.

Het is geen ramp!

Af en toe even zondigen, betekent allerminst dat u een loser bent, geen wilskracht hebt of niet gemotiveerd bent. U bent tenslotte ook maar een mens, met zijn sterkten en zwakten.

Eens zondigen luidt dus zeker niet het einde of de mislukking in van uw dieet! Het is trouwens zelden zichtbaar op de weegschaal, op voorwaarde uiteraard dat het beperkt is in de tijd. En dat u niet voortdurend bezwijkt voor de verleiding...

Bijgewerkt door Candice Leblanc, gezondheidsjournaliste op 08/01/2013
Origineel artikel geschreven door op 03/05/2010

Vindt u het artikel interessant?