Dieet: kunnen we zondigen toestaan?

Geüpdatet door Candice Leblanc, gezondheidsjournaliste op 08/01/2013 - 11h52
-A +A

Diëten doe je niet zomaar in twee weken.

Je eetgewoonten en levensstijl veranderen, is een langetermijnproject, en onderweg struikelt iedereen vroeg of laat al eens.

Dat hoeft echter niet per se een mislukking te betekenen. Tekst en uitleg...

PUB

Tijdens een dieet: zondigen of hervallen?

Stel: iemand wil op lange termijn vermageren, maar zondigt af en toe, met andere woorden: hij of zij houdt zijn dieet niet altijd vol. We hebben het dan niet over de zoetigheidjes die men zichzelf af en toe gunt en die zelfs nodig zijn om door te zetten.

Nee, het gaat om echt 'controleverlies', om overdaad. Dat kan variëren van te overvloedige maaltijden tot echte vreetbuien of boulimie (twee grote pakken chips verorberen, zich volproppen met vette fastfood, de koelkast leegplunderen enz.).

Iedereen die wil afslanken, weet echter dat zoiets onvermijdelijk is. Niemand ontsnapt eraan.

Het is geen ramp!

Af en toe even zondigen, betekent allerminst dat u een loser bent, geen wilskracht hebt of niet gemotiveerd bent. U bent tenslotte ook maar een mens, met zijn sterkten en zwakten.

Eens zondigen luidt dus zeker niet het einde of de mislukking in van uw dieet! Het is trouwens zelden zichtbaar op de weegschaal, op voorwaarde uiteraard dat het beperkt is in de tijd. En dat u niet voortdurend bezwijkt voor de verleiding...

Initialement publié par Candice Leblanc, gezondheidsjournaliste le 03/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Candice Leblanc, gezondheidsjournaliste le 08/01/2013 - 11h52
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Is het eiwitdieet een wonderdieet? Gepubliceerd op 09/01/2012 - 16h58

Eiwitdiëten zijn heel radicaal, toch slaan ze nog altijd goed aan en dat zeker na de feesten. Ze maken deel uit van een echte business en beloven een spectaculair gewichtsverlies . Is argwaan hier aan de orde?

Slechte adem tijdens een dieet Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h37

Het is bekend dat sommige diëten een slechte adem geven . Om welke diëten gaat het en hoe komt dat? Maar vooral: wat valt eraan te doen?

Slanke lijn-tips! Gepubliceerd op 17/03/2017 - 10h36

We kennen talrijke voedingsmiddelen die kunnen helpen om te vermageren. Maar soms is de juiste voedingskeuze maken nog ontoereikend om de overtollige kilo's kwijt te spelen. Hieronder volgen een aantal gewoonten die uw dieet doeltreffender kunnen mak...

Waarom is een dieet zo moeilijk vol te houden? Gepubliceerd op 10/03/2016 - 16h55

Een dieet volhouden is niet makkelijk, noch als het gaat om het verliezen van lichaamsgewicht, noch als het om een cholesterolverlangend dieet gaat of een dieet voor diabetes en ook niet als het dieet om een andere reden gevolgd moet worden. Onderzoe...

Meer artikels