Desoriëntatie

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Stoornis in de bepaling van tijd, plaats of persoon. De stoornis berust meestal op een psychische aandoening. Men weet niet meer op welke plaats of op welke tijdstip men leeft, of men vergist zich in de mensen uit de omgeving.
De oriëntatie van de mens ten opzichte van zichzelf, zijn omgeving en de tijd komt erop neer dat we weten wie we zijn, we weten waar we zijn en we weten hoe laat het ongeveer is en welke dag het is. Indien we niet meer weten wie we zijn of de personen in onze omgeving niet meer kennen, spreekt men van desoriëntatie omtrent de eigen persoon of andere personen.
Een desoriëntatie behoeft niet altijd de duiden op een psychische stoornis. Bij ontwaken uit een diepe slaap of een verdoving (narcose) kan ook de oriëntatie gestoord zijn.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Test uw kennis van de psychologie Geüpdatet op 27/11/2006 - 00h00

Psychiater, psycholoog, psychoanalyse, het is moeilijk om precies te weten wie wat doet, maar nog moeilijker is het omschrijven van het verschil tussen projectie, transfer, of een therapie met psycho-analytische inslag. Test uw kennis en leer bij!

Meer artikels