Dermoïdcyste

Gepubliceerd op 18/09/2003 - 00h00
-A +A

Een dermoïdcyste is een holte bekleed door intacte volledige huid, en gevuld met talg, zweet, haren en soms zelfs gebitselementen.

PUB

Aan de buitenzijde van de wenkbrauw, op de brug van de neus of in de middellijn van het gelaat worden niet zelden bij de geboorte cysten waargenomen.De bovenliggende huid is goed verschuifbaar. De zwelling geeft geen klachten, maar kan op den duur aanzienlijk groter worden. Indien de zwelling wordt verwijderd, blijkt deze een cyste te zijn, gevuld met talg en haren.De binnenbekleding van de cyste bestaat uit verhoornd plaveiselcelepitheel, talgklieren en haarfollikels. Er is hier dus sprake van een aangeboren weefselmisvorming.

Gepubliceerd op 18/09/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Van ovariumcyste tot … eierstokkanker Gepubliceerd op 02/08/2016 - 16h07

Een ovariumcyste is een meestal goedaardig gezwel van de eierstok , maar als hij kwaadaardig is, gaat het wel om eierstokkanker . Hoewel cysten vaak voorkomen, zijn kankertumoren in dit geval vrij zeldzaam.

Chalazions: hou ze in het oog! Gepubliceerd op 21/05/2013 - 14h14

Een chalazion (ook wel hagelkorrel of strontje genoemd) is een kleine cyste die zich vormt aan de binnenkant van het ooglid. Het is meestal goedaardig, maar heeft wel de kwalijke neiging om terug te keren.

Acne bij mannen Geüpdatet op 10/09/2014 - 09h33

Zwarte puntjes, witte puistjes, knobbels, cysten, rode plekken, enz. De huid van mannen zorgt soms (of vaak) voor problemen, zoals acne. Acne is altijd gênant en soms een regelrechte handicap, zowel in de puberteit als op volwassen leeftijd. Wat moet...

Acne: hoe behandelen? Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Gemiddeld duikt acne op rond de leeftijd van de 12 jaar bij meisjes en 13 jaar bij jongens, om meestal te verdwijnen rond de leeftijd van 19 jaar. Maar acne zorgt wel voor heel adolescentenellende . Het goede nieuws is dat er doeltreffende en specifi...

Meer artikels