• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  15 mening
 • Commentaren (0)

De vrouwelijke erectie

De vrouwelijke erectieHet geslachtsorgaan van de man is niet het enige dat een erectie kan krijgen. Ook bij vrouwen komt dat voor. En bij beide geslachten is het verlangen dat aan de basis ligt. Maar waar doen die vrouwelijke erecties zich dan voor?

Ze doen zich in de eerste plaats voor ter hoogte van de clitoris. Als de vrouw seksueel opgewonden geraak, gaat de clitoris in erectie. Hij groeit, zwelt op en wordt gevoeliger, een beetje zoals een penis in het klein. Hij heeft twee zwellichamen, precies zoals de penis. Tijdens de erectie wordt hij langer en kan hij bij sommige vrouwen zelfs een centimeter lang worden. En als u dacht dat de clitoris echt minuscuul is, dan vergist u zich, want de basis aan de binnenkant van het lichaam meet meer dan 10 centimeter!

De andere, minder zichtbare erectie doet zich voor aan de binnenkant van de vagina. De wanden zwellen ook op, omdat die zwellichaampjes bevatten. Bij het opzwellen laten die wanden, die niet waterdicht zijn, een doorzichtig vocht door: het vaginale vocht dat een zichtbaar teken is van die inwendige erectie.

We kunnen ook spreken van het vestibulum, het voorhof dat wordt gevormd door de binnenzijde van de kleine schaamlippen. Deze kleine schaamlippen, die gevoelig zijn voor seksuele opwinding, nemen toe in volume en krijgen de vorm van een mooie roze trechter, alsof ze zich voorbereiden om de penis naar de opening van de vagina te leiden.

En de laatste erectie die bij zowel de man als de vrouw bestaat, is die van de tepels, een heel frequent fenomeen bij een toenemend verlangen, al gebeurt dat niet systematisch…

Schrijf u gratis in op de newsletter van e-gezondheid!

Artikel gepubliceerd door op 15/02/2005

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten