• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  54 mening
 • Tips (0)

De top vijftien levensmiddelen voor een gezond en lang leven

De top vijftien levensmiddelen voor een gezond en lang leven

Hebt u zin om iets aan uw gezondheid en uw conditie te doen? Hieronder vindt u een lijst met 15 levensmiddelen die u regelmatig - en sommige zelfs dagelijks - op uw menu moet zetten als u heel oud wil worden, misschien wel honderd jaar

De 15 voedingsmiddelen worden ook wel supervoeding genoemd.

Look

Look heeft bacteriënwerende eigenschappen dankzij een stof met de naam allicine. Die geeft de plant ook haar typische geur. Look gaat ook het stollen van het bloed tegen, het bevordert de drainage en werkt bloeddrukverlagend. Het bevat ook flavonoïden (antioxidanten), waardoor het een rol speelt in de preventie van kankers van het spijsverteringsstelsel, van cardiovasculaire aandoeningen en waardoor het het cholesterolgehalte verlaagt.

Uien

Uien hebben ook bacteriënwerende, maar ook antiseptische eigenschappen. Uien doden de bacteriën die cariës, tandvleesontstekingen, parodontitis en zelfs sommige vormen van keelontsteking veroorzaken. Uien remmen ook sommige transmitters van ontstekingen, waardoor deze lookachtige een potentiële bondgenoot is bij inflammatoire ziektes zoals astma en bij het roken.

Fijne kruiden

Aromatische kruiden zoals rozemarijn, tijm, oregano, basilicum en munt bevatten heel veel etherische oliën van de familie van de terpenen (die geven er ook hun typische parfum aan). Deze terpenen kunnen op een hele waaier van tumoren inwerken en de woekering van de kankercellen verminderen of zelfs tot stilstand brengen.

Kurkuma en zwarte peper

Kurkuma is een krachtig antioxidant, het gaat ook ontstekingen tegen en beschermt tegen kanker. Het is een kruid dat u dagelijks in uw maaltijden moet verwerken. In combinatie met zwarte peper vertienvoudigt de werking van kurkuma nog.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 05/01/2017
Origineel artikel geschreven door op 23/05/2011

Vindt u het artikel interessant?