• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

De stekelige muisdoorn is goed voor uw bloedvaten

De stekelige muisdoorn is goed voor uw bloedvatenDe muisdoorn, ook kleine hulst genoemd, is een van de planten die gebruikt worden in de fytotherapie. Deze alledaagse Europese plant is nuttig voor de bloedsomloop en kan u dus ook helpen in de strijd tegen zware benen en hemorroïden.

Een gewone plant met verzorgende eigenschappen


De muisdoorn of kleine hulst is een kleine struik die vrij veel voorkomt in onze contreien. In de herfst draagt de struik rode bessen. Het gebruik van muisdoorn voor geneeskundige doeleinden is bekend sinds de oudheid. Hij wordt onder meer aanbevolen als urinedrijvend middel, om een normale menstruatie te bevorderen, tegen (nier)stenen en hoofdpijn. Tegenwoordig is vooral het gebruik van muisdoorn tegen veneuze insufficiëntie opvallend.

Veneuze insufficiëntie en planten


Veneuze insufficiëntie, waarvan het meest voorkomende symptoom een gevoel van zware benen is, is in onze huidige maatschappij een veel voorkomende klacht. We moeten toegeven dat heel wat mensen steeds minder actief zijn en dat het sedentaire leven een grote risicofactor is voor veneuze insufficiëntie. Maar hoe storend ze ook is, deze aandoening is maar een onschuldig probleem voor de overgrote meerderheid van de mensen (vooral vrouwen) die er last van hebben. Dikwijls gaan vrouwen dus op zoek naar alternatieve behandelingen in plaats van 'traditionele' geneesmiddelen te nemen. Fytotherapeutische behandelingen van zware benen zijn dan ook een groot succes.

Artikel gepubliceerd door op 15/06/2009

Bronnen: Larousse des plantes médicinales (Larousse van de geneeskundige planten), International angiology

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden