• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

De miskende risico's van een zwangerschap

De miskende risico's van een zwangerschapIedereen weet wat contraceptie is. Maar er zijn nog wat schaduwzones. Een bewijs daarvan is dat de theoretische doeltreffendheid van voorbehoedsmiddelen doorgaans wordt overschat. En dat door bepaalde details die men soms niet kent...

De pil

De pil houdt zeer weinig risico's in als ze goed wordt genomen. Als de vrouw toch zwanger wordt, komt dat meestal doordat ze de pil vergeten is. Daarom moet u bij het voorschrijven van de pil uw arts vragen wat u moet doen als u een pil zou vergeten.Hoeveel tijd mag u laten voorbijgaan? Met sommige pillen bestaat er reeds een risico als u ze een uur te laat inneemt. Met andere pillen bent u na 12 uur nog beschermd...Minder bekend is dat de pil kan worden geëlimineerd bij een maag-darmontsteking. Als u braakt of felle diarree hebt, kan de pil uit het lichaam worden gejaagd nog voor ze de tijd heeft gehad om te werken. Als uw twijfelt, vraag uw arts telefonisch om raad.En meld bij elke raadpleging bij een arts dat u de pil neemt. Sommige geneesmiddelen kunnen immers het effect ervan blokkeren of verminderen.

De morning-afterpil

Dat is de pil die u neemt als u geslachtsgemeenschap hebt gehad zonder voorzorgsmaatregelen te nemen of als het condoom gescheurd is.Volgens de producent zijn de resultaten goed in 80% van de gevallen. Dat betekent dat een zwangerschap in 80% van de gevallen zal worden voorkomen, maar dus niet in alle gevallen. Het betreft dus louter een noodoplossing: de morning-afterpil biedt zeker geen totale zekerheid. Daarom wordt aanbevolen nadien een zwangerschapstest te doen.

Artikel gepubliceerd door op 15/10/2002

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten