• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

De huid, uw schoonheidskapitaal!

De huid, uw schoonheidskapitaal!In de loop der jaren verliest de huid geleidelijk haar levenskracht: herstel, elasticiteit, soepelheid en stevigheid. Om te weerstaan aan de gevolgen van de (leef)tijd en om de consequenties van de veroudering af te remmen, moet u uw huid dagelijks goed verzorgen: reinigen, hydrateren, voeden en beschermen. Doe dit bij voorkeur al vanaf de leeftijd van 30 jaar.

De tijd, de ergste vijand voor de levenskracht van de huid

Het verlies aan levenskracht van de huid is onlosmakelijk verbonden met het verouderingsproces van de mens. Zelfs een 30-jarige vrouw heeft een huid die er minder jong uitziet. Wanneer men 40 wordt, dan wordt het menens, want dan begint de huid te vervormen! Later veroorzaakt de menopauze een snelle daling van het oestrogeengehalte en daardoor ook een vermindering van het collageen en de elastine, twee proteïnen die onontbeerlijk zijn voor een jonge huid. Dit leidt onvermijdelijk tot een verlaagde levenskracht van de huid: deze wordt kwetsbaarder, minder stevig en er verschijnen rimpels. Naast deze hormonale oorzaken, moet u eveneens rekening houden met de veranderende structuur van de moleculen tussen lederhuid en opperhuid. Dit heeft dan weer een invloed op de cellen waarvan de onderlinge werking niet meer optimaal is en die zich alleen nog langzaam vernieuwen zodat de huid sneller veroudert.

Voorzorgen nemen is de levenskracht van de huid beschermen

Alle wetenschappers zullen u wel vertellen dat rimpels en kraaienpoten niet het voorrecht zijn van 40-jarigen. De veroudering van de huid begint zeer vroeg, vóór de twintigste verjaardag, ook al verschijnen de eerste zichtbare tekens pas vanaf de leeftijd van 25 tot 30 jaar. Zorgen, overspannen zijn, vermoeidheid, de zon, tabak, airconditioning of verwarming zijn allemaal schadelijk voor de levenskracht van onze huid. Het is dus uiterst belangrijk om, zodra u ouder bent dan 25, te anticiperen op de kwalijke gevolgen van de tijd. Tweemaal per dag de huid reinigen en hydrateren is onontbeerlijk om uw schoonheidskapitaal te beschermen. De wetenschap en de cosmetica-industrie hebben samengewerkt om producten te creëren die de bloedsomloop stimuleren, de synthese van collageen en elastine bevorderen, de opperhuid soepeler maken en de cellen herstellen… Die producten bevatten bovendien vitaminen A die de rimpels minder zichtbaar maken en vitaminen C voor hun antioxidante werking.

Artikel gepubliceerd door op 05/02/2008

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Special: huidverzorging voor vrouwen tussen 40 en 50

 • Onze huid vraagt een andere verzorging als we 40 zijn dan als we 30 zijn.… We zetten de behandelingen die voor uw ...
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie